pondělí 26. září 2016

UPRCHLICKÉ ZAMYŠLENÍ

Když se dívám na situaci kolem tzv. „uprchlíků“, resp. když sleduji vyjádření a stanoviska, která v této záležitosti zastávají nejrůznější lidé a organizace, pak se nemohu ubránit dojmu, že tu „něco nehraje“.
Jistě - u politiků lze ve většině případů jejich postoje vysvětlit zbabělostí, hloupostí či zkorumpovaností. Jeden příklad za všechny - mnozí naši političtí představitelé vedou silácké řeči, jak budou chránit zájmy českých občanů a nedovolí, aby k nám přišlo víc migrantů, než můžeme přijmout atd. To říkají doma. Jakmile však přijedou do Bruselu, statečnost a rozhodnost je okamžitě opustí. V Evropském parlamentu hlasují tak, jak „se má“ a de facto se stávají zrádci vlastního národa, když dopouštějí nekontrolovatelný příliv migrantů do naší země.
U členů mnohých tzv. „neziskových organizací“ není zase nijak složité zjistit, co stojí za jejich proimigračními aktivitami. Uprchlíci jsou pro ně darem z nebes, neboť finanční částky, které za ně budou od státu inkasovat, jsou natolik „zajímavé“, že jsou pro ně ochotni nadávat do fašistů, rasistů a xenofobů všem, kdo se odváží vyslovit jiný než „oficiální“ názor. Podle něj jsou pro nás tito uprchlíci velkým přínosem, protože se integrují do naší společnosti, budou tady pracovat a navíc ještě odvrátí demografickou krizi.
Další skupinu prouprchlických fanatiků tvoří lidé, kterým se u nás pro jejich naivitu a prostoduchost začalo v poslední době říkat sluníčkáři, pravdoláskaři, havlisté či pražská kavárna. Stručně řečeno jde o individua s extrémně levicovými názory, pro něž uprchlíci představují vítanou příležitost k vytváření radikálních společenských nálad a vyvolávání chaosu s cílem destabilizovat demokratický systém. Tito lidé dobře vědí, že normální, demokratickou cestou se k moci nikdy nedostanou a tak podle hesla „čím hůře, tím lépe“ rozehrávají pomocí uprchlické karty svou zákulisní hru.
V posledních dnech si ovšem říkám, zda za současnými aktivitami všech těchto lidí nestojí nakonec ještě něco jiného. Ty jejich přihlouplé prouprchlické výlevy totiž dosahují již takové stupidity, že jako možné vysvětlení se nabízí obyčejný strach malého českého člověka, který dospěl k závěru, že islamizace naší země je hotovou věcí a snaží se tudíž pro sebe vytvořit lepší „startovací podmínky“ v novém režimu. Stručně řečeno - jsou přesvědčeni, že příští muslimští vládci jim dnešní zradu českých zájmů připočtou k dobru a ušetří jejich životy. V tom se ovšem šeredně mýlí. Je sice totiž možné, že nepůjdou pod nůž v první vlně, ale osudu nevěřících psů stejně neujdou...
Prožíváme dnes zajímavou dobu. A možná i historickou. Je to doba, kdy vyplouvá na povrch charakter jednoho každého. V televizi, na stránkách novin i v běžných rozhovorech mezi lidmi se jasně ukazuje, kdo je kdo...

Žádné komentáře:

Okomentovat