čtvrtek 3. srpna 2017

BABIŠ NA KONCI S DECHEM!

Ababisskuretem


Oligarcha mele z posledního – přepálil předvolební kampaň a neví, jak dál...

Kdo se občas podívá na facebookové stránky Andreje Babiše, nejspíš si stejně jako já zaťuká na čelo a řekne si, že se ten člověk už zřejmě definitivně zbláznil. Ne, nemám teď na mysli tu obsedantní snahu nasomrovat se všude tam, kde se očekává větší srocení lidí (někde prý už pořadatelé mají té drzé vlezlosti Andrejova štábu plné zuby a celý ten babišácký cirkus vypoklonkují ze své akce sviňským krokem), ani čím dál trapnější, protože na první pohled prvoplánově zinscenované podepisování infantilní brožury o tom, jak to jednou u nás bude krásné, až za to Andy pořádně vezme...
Právě popsané kiksy v marketingové strategii nejsou ještě tím nejpitomějším, co nám náčelník Velký Čobol předvádí, protože se dají vysvětlit jeho ne příliš bystrým politickým instinktem, resp. ad absurdum přivedenou teorií o tom, že „všetci sa dajú kúpit“, tak dobře fungující ve světě prvobytně pospolného kapitalismu. Jestliže se Babiš do omrzení fotí s každým, kdo o to ještě stojí a vetře se i tam, odkud jej nevypráskají jen ze slušnosti, pak je to pochopitelně dost tristní konec megalomanské předvolební kampaně, ovšem může si za něj sám. Andyho skromný duševní potenciál, beznadějně zaseknutý u Marxe a jeho teorie o materiálním bytí, určujícím společenské vědomí, mu prostě nedovoluje vysvléct ze z té původně neokoukané, dnes však již toliko komicky působící svěrací kazajky žoviálního lidového Jánošíka, bojujícího za chudý lid.
Babiš zkrátka narazil na limity své oblbovací metody, vyčerpal její potenciál již nyní, dlouho před volbami a když přemýšlí, jak dál, nenapadá ho nic jiného, než ještě víc tlačit na pilu. A tady právě jsme u těch slabomyslných facebookových fotek a la´ Babiš ve žlutém atombordelu u chemické jednotky, Andrej a soutěž o nejkrásnější mimino s jeho knihou místo bryndáčku atd. Nepochybuji ani trochu, že oligarcha si teď v ústraní rve vlasy a nadává si do hlúpych somárou, že tu svatbu, která mohla být vyvrcholením kampaně, tak blbě načasoval a uspěchal. Boss bossů už ví, že to přepískl, že vystřílel náboje dávno před bitvou a že pro své natěšené publikum už nemá v klobouku žádné další kuře. Co teď? Tedy – co v říjnu, až půjde do tuhého a volby budou klepat na dveře? Jaké fotky si dá na facebook pak? Snad Babiš skákající z Nuseláku? Andrej na dně Orlické přehrady? Nejvíc by asi zabralo, kdyby se rozvedl a Monču si vzal ještě jednou v půlce října...
PS: Tak to poslední nepůjde – podle českých zákonů se můžete rozvést až půl roku po svatbě. Chudák Andy!

3 komentáře:

  1. Já bych to takhle nedramatizoval. Do politiky vstoupil z vlastního rozhodnutí, podobně z ní zase odejde. Už je mu jasné, že tím udělal hloupost. Asi za to může maminka.

    OdpovědětVymazat
  2. Neverim tomu,ze to vzda.Je to charakterny a a rozumny clovek, vi do ceho sel, tomu neverim

    OdpovědětVymazat
  3. Hofírku, jen jestli jste to se svojí odvahou trefovat se do Babiše nepřepísknul sám....., nevím, co je za vámi vidět za práci - tak bych doporučil víc myslet a méně psát.
    Máte po ruce nějakého schopnějšího člověka, který tu mže udělat pořádek?
    ...anebo jste taky podělaný z toho, že nahrabal majetek a potřebuje ještě víc....

    OdpovědětVymazat