pondělí 10. června 2019

CO KDYŽ BUDE NA LETNÉ PRŠET












aneb v případě nepříznivého počasí se revoluce nekoná!

Není toho mnoho, na co chtějí organizátoři nalákat lidi na Letnou. Opravdoví umělci s nimi nechtějí mít nic společného a tak musí vzít zavděk „umělci“, u kterých se dá jen s mimořádnou dávkou optimismu očekávat, že by někoho mohli oslovit. Čvančarová, Geislerová, Hrušínský junior, jakýsi režisér, jehož jméno jsem zapomněl, rómský hudebník (taky už nevím, jak se jmenoval) a... to je tak všecko. Hlavně ale, aby jim nepršelo!
Jó, to kdyby jejich akci podpořili Kaiser s Lábusem, Bohdalka, Gott, Luděk Sobota a podobní machři, mohli by milionářští chlíváci chrochtat blahem, protože to už by Babiš neustál. Ovšem – tihleti lidé jim dělat stafáž na Letnou nepřijdou. Ani kdyby pršelo!
Do očí bijící osobnostní deficit celého toho miliónového cirkusu je důvodem, proč si nikdy nemůže získat sympatie lidí se zdravým selským rozumem, kterých je v národě stále ještě většina. Nevídaná mediální masáž České televize, snažící se rozdmýchat v národě euforii z listopadu 1989, nachází sice zamýšlenou odezvu v mnohých, ale zdaleka ne ve všech. A tak protibabišovská (tedy ve skutečnosti antidemokratická) pseudorevoluce brzy zajde na úbytě, protože (jak věděli už Danton a Lenin) masy lze ve stavu hysterického vytržení udržet jen po krátkou dobu – pak je to přestane bavit a každý si půjde zase po svém. A právě proto všude kolem sebe vidíme dělostřeleckou přípravu na rozhodující poslední bitvu. Ta má vzplát 23. 6. na Letné a asi není v naší zemi vísky, kde by občané nedostali do schránek srdceryvnou výzvu k účasti na akci, při níž prý půjde o všechno... Co když jim ale nevyjde počasí?!
Před časem na Staromák nikdo nepřišel a organizátoři bezelstně tvrdili, že začalo pršet a lidi nechtěli moknout. Dělat státní převrat v dešti se asi fakt nedá, o tom by mohl takový Robespierre hodně dlouho vyprávět. Když se totiž 9. thermidoru v noci spustila bouřka, jeho stoupenci na Place de la Concorde ho opustili, šli se schovat do hospod a bordelů a vojsko Konventu jej mohlo bez problémů zatknout a gilotinovat...
   

Žádné komentáře:

Okomentovat