pátek 14. června 2019

MODLITBY ZA ÚSPĚCH STÁTNÍHO PŘEVRATU!























Kéž by je Pán Bůh při zdravém rozumu zachovati ráčil...

Zrzavý kašpárek, pořádající po Praze svá legrační show, se rozhodl, že tentokrát udělá představení přímo na Letenské pláni, kde hodlá 23. června vystavět monstrózní šapitó. Asi až zpětně mu došlo, jaký bič tím na sebe upletl – i když má tým zkušených iluzionistů, co dokáže ze 40 000 lidí na Václaváku vykouzlit 130 000 dav, ten mu bude tentokrát platný jako mrtvému tatranka. Na Letné švindlovat nepůjde, tam se ta slezina pár tisícovek zoufalců dá lehce spočítat a vydávat ji za „největší demonstraci od listopadu 1989“ si netroufne ani Česká televize.
A tak novodobý mesiáš usoudil, že o pomoc, jak se z té šlamastyky dostat, se bude ucházet na místech úplně nejvyšších a že se tedy za zdar své akce důkladně pomodlí. Ovšem aby to mělo požadovaný efekt, je potřeba společného úsilí. Nápad uspořádat modlitební setkání hodinu a půl před začátkem demonstrace, navíc v kostele, odkud je to na Letnou, co by dohodil mikrofonem, se přímo nabízel. A tak nedoštudovaný husitský teolog vymyslel toto: 


Všimněte si drobného písma dole – to mu nejspíš pořádně teče do bot, když považuje za nutné hledat spojence mezi „křesťany všech vyznání“! Jistě – modlit se „za náš národ“ zní vcelku neutrálně a leckdo by se tudíž mohl nechat nachytat, potíž je ale v tom, že k Štětináčově smůle není na webových stránkách římsko-katolické farnosti, jíž kostel sv. Antonína Paduánského patří, o jeho modlitební seanci ani slovo. Samozřejmě – žádný katolický kněz (kromě Halíka, ale ten prý se chystá konvertovat k zenovému budhismu) by se nespolčil s husitsko-luteránským heretikem.
Zrzkovi nehraje do karet ani počasí. Střednědobá prognóza českého hydrometeorologického ústavu předpovídá pro střední Čechy zrovna na neděli 23. 6. bouřky s možností přívalových dešťů. Navíc vím o jednom společenství mladých protestantů augsburského vyznání, kteří se modlí za krupobití a lokální zemětřesení...
Není na čase celou akci odpískat a nedělat už z lidí blbce?

Žádné komentáře:

Okomentovat