pátek 1. září 2017

PRŮZKUMY A „PRŮZKUMY“...

Úvodní fotka

Věříte těmto „průzkumům“?

Určitě jste si toho již všimli také – ačkoli se za necelé dva měsíce budou konat parlamentní volby, agentury na zjišťování předvolebních preferencí jednotlivých stran a hnutí drží bobříka mlčení, resp. poslední průzkumy jsou staré tři měsíce. Toto ticho po pěšině pochopitelně ostře kontrastuje s neustále připomínaným varováním, že právě letošní volby budou pro další vývoj naší země naprosto klíčové, že jde de facto o všechno a lidé by tudíž měli vzít rozum do hrsti a nenaletět tzv. populistům a protievropským demagogům.
Záměrné zatajování faktů a strašení údajnými extrémistickými stranami má jednu jedinou příčinu, která je pro oficiální agentury doslova noční můrou a tou je nebývalá předvolební popularita Strany přímé demokracie Tomia Okamury. Tento podceňovaný a dehonestovaný politický subjekt, jemuž dle „oficiálních“ průzkumů prý chce dát hlas jen něco kolem pěti procent voličů, se ve skutečnosti v posledních zhruba dvou letech pohyboval s patnácti procenty mezi jasnými aspiranty na volební úspěch. A dnes, bezprostředně před říjnovým hlasováním, se SPD poprvé dostala na samé čelo pomyslného politického pelotonu a odsunula dlouhodobě suverénní ANO na druhé místo!
Je jasné, že něco takového rozdýchávají renomované agentury jen ztěžka a nezbývá jim nic jiného než hledat strategii, jak tuto pro ně tak zahanbující skutečnost sdělit národu a nevypadat přitom směšně. Nejspíš to zaonačí tak, že jejich příští „průzkum“ ukáže „náhlý a nečekaný nárůst preferencí SPD z pěti na deset procent“! No a ten další pak tento „překvapivý trend“ potvrdí – „Okamuru je rozhodnuto dát hlas patnáct procent voličů“!
Takže – jak si stojí strany v průzkumech k 1. září 2017? Takto:
1. SPD 22 %
2. ANO 18 %
3. ODS 16 %
4. KSČM 14 %
5. TOP 09 10 %
6. ČSSD 7 %
7. KDU-ČSL 5 %
- - -
8. DSSS 3 %
9. PIRÁTI 2 %
Ostatní 3 %

2 komentáře:

  1. Tak takový výsledek by byl průser. ANO, ODS, TOPka, Možná i Lidovci by udělali koalici a finíto Musíme vysoko zvítězit a udělat jednotnou vládu SPD.

    OdpovědětVymazat