neděle 18. dubna 2021

KOMICKÉ DUO BUREŠ-HAMAJDA OPĚT NEZKLAMALO



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aneb baví se celý národ!

Víc jak rok se u nás mluvilo a psalo pouze o covidu a lidi už ta šaškárna přestávala bavit. Lépe řečeno většina z nich pochopila, že ta strašlivá pandemie, kvůli které se tu zavedlo stanné právo, byl od samého začátku podvod a test národa, zda a nakolik se dá zblbnout mediální propagandou. No, teď už nejspíš covidu odzvonilo, protože se najednou zničehonic objevily Vrbětice. Ty nám v následujících dnech, týdnech a měsících budou servírovány se stejnou umanutostí, na jakou jsme si zvykli u covidu.

A přitom je nad slunce jasné, o co tady jde tentokrát. Předpokládal bych, že se ti dva na tom nějak domluví, zvolí koordinovanou a alespoň trochu uvěřitelnou strategii, nacvičí si tu televizní estrádu na nečisto a pak teprve s tím vylezou. Ale to ne! Opět nedokázali nic jiného než předvést se před národem jako Pat s Matem a vyzvracet z obrazovek tolik fantasmagorických blábolů, že jim to uvěřili pouze fialový profesor a madam Pek-Adam. Naopak veřejnost se směje, až se za břicho popadá a Hamajda s Burešem mají z ostudy (a hlavně z blbosti) kabát.

Andrej to, zdá se, už pochopil. A snaží se z té šlamastyky nějak vyhrabat. Proč asi najednou tak vehementně horuje za to, aby se ty údajně nezpochybnitelné důkazy o rejdech ruských špiónů zveřejnily? Pochopitelně ví velmi dobře, že se nic takového nestane, ale udělat rádoby vstřícné gesto vůči občanům neuškodí. Hlavní však je (a na tom už Andy také pracuje) co nejrychleji se distancovat od Hamajdy, který začíná panikařit, plete páté přes deváté a zamotává se do těch svých spikleneckých teorií čím dál víc.

Média, která se krátce po vystoupení oněch dvou kašpárků chystala rozpoutat orwellovskou vlnu nenávisti proti Rusku a Putinovi, již také nemají co říct a vaří z vody. Náhle jim jsou dobré i politické mrtvoly typu Sobotky, Chovance a dalších, s nimiž jsou nyní pořádány jako na běžícím páse sáhodlouhé rozhovory o ničem. Jak se říká, čím víc se v ho.nu šťourá, tím víc páchne. A tahle nejnovější hamáčkohovina smrdí přes celou republiku!       

Žádné komentáře:

Okomentovat