úterý 27. března 2018

KDO CHCE PUTINA BÍT, NOVIČOK SI VŽDYCKY NAJDE!

Aaputin

Údajně za všechno asi může pravděpodobně možná Putin...

„Obviněný V. P. se s největší pravděpodobností dopustil dvojnásobné vraždy a proto se odsuzuje k trestu smrti.“ Jak bychom se dívali na takovýto rozsudek, co bychom si mysleli o soudci, který ho vynesl?
V politice je to podle všeho jiné. Termín „největší pravděpodobnost“ je synonymem pro absolutní jistotu, a tak na nás mainstreamová média už týden chrlí nenávistné tirády vůči Rusku a Putinovi a za velezrádce označují všechny, kdo se k této štvanici nepřidávají. Za zradu „evropských hodnot“ (co to je?) se považuje už i to, když někdo vysloví byť nesmělou pochybnost o tom, zda to s tou Skripalovou otravou nemohlo být třeba nějak jinak.
Dozvídáme se, jak solidární je nyní Evropská unie s Velkou Británií, kolik ruských diplomatů bude vyhoštěno a jak jsme se opět „semkli“. Je to dokonce od začátku prezentováno tak, že EU je v tomto naprosto jednotná. Jak to je ve skutečnosti jsem se náhodou dozvěděl na jednom „konspirativním“ webu a seznam zemí, které se k protiruské hysterii nepřipojily, tady uvádím: Belgie, Bulharsko, Chorvatsko, Irsko, Kypr, Lucembursko, Malta, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko.
Je komické pozorovat, jak se najednou dokáží sjednotit Babiš s Kalouskem, Němcová se Zaorálkem, lidovci s piráty, Svobodné fórum s Mladou frontou... Veškeré vzájemné spory jsou rázem zapomenuty a protiputinovské unisono zní ze všech hrdel. Až si říkám, zda bychom politiky neměli posuzovat podle toho, zda a nakolik si umí zachovat chladnou hlavu v okamžicích davové psychózy – ti dnešní čeští by v tomto testu až na pár výjimek beznadějně propadli. Disponuje snad paní Miroslava nějakými relevantními, nezpochybnitelnými důkazy, které ji opravňují pronášet patetické výzvy k obraně země před Putinem a Zemanem? Nikoli – ví o celé věci stejnou starou belu jako všichni ostatní! Tito bojovníci proti fake news, hoaxům a dezinformacím si navíc ani v nejmenším neuvědomují, že obvinění Ruska z útoku na Skripala je postaveno na samých neověřených domněnkách, fabulacích a „největších pravděpodobnostech“ a že se tedy jedná o klasický příklad konspirační teorie.
Možná se za nějakou dobu ukáže, že to s tím otráveným špiónem bylo úplně jinak. Dočkáme se v takovém případě od politiků a médií omluvy? Dost o tom pochybuji.

1 komentář:

  1. Zklamala mě pozice pana Ing. Babiše, který poslušně "sklapl kufry" a podřídil se diktátu Bruselu na základě báchorky o novičoku. Nevyčítám mu, že jako ekonom neví nic o vojenské chemii, vyčítám mu, že jako absolvent VŠ si nedokázal opatřit relevantní informace, přitom vysoce graduovaných vojenských chemiků je v republice dost. Ostatně tuto intelektuální nedostatečnost je možné vidět dnes a denně u mainstreamových médií. Ano - ne každý musí být polyhistor, ale opatřit si informace není problém - buď konzultací s odborníkem, anebo sledováním literárních pramenů, nemusí přitom jít o utajované informace, stačí i běžné časopisecké prameny, např. Chemické listy.
    Ale zpět k novičoku. Novičok z jedné strany není nic - nejde o konkrétní chemickou látku, z druhé strany je to množina látek, které jsou nové a ví se o nich jak po stránce struktury tak po stránce fyzikálních a chemických vlastností, toxikologických a jiných vlastností velmi, velmi málo. Bohužel, to co bylo zveřejněno o otravě agenta Skripala a jeho dcery je tak neurčité - ty příznaky (zveřejněné) se hodí téměř na jakoukoliv nervově paralytickou látku. Stejně tak jsou nevysvětleny otazníky kolem mechanismu intoxikace. Proč se to tutlá? Ponechávám stranou zveřejněné informace o tom, že je to (novičok) současně prášek, kapalina a plyn a že nic proti tomu nechrání - to už je opravdu pro oblbnutí laiků, člověk znalý se může pouze trpně usmívat. Asi i proto hlavní média, jako je ČT, vůbec v hlavních časech nepustily vyjádření kvalifikovaného vojenského chemika, "nahradili" to bohatě kecy politologů.
    A kdo může organofosforovou látku vyrobit? No skoro každý, kdo má k tomu vybavení, dostupné chemikálie a je schopen učinit opatření k tomu, aby výsledný produkt mu nekontrolovaně neunikl a tím se de facto nemohl sám zabít, či zmrzačit.
    Shrnuto - celá aféra je pouze vysoká propagandistická hra k odvrácení pozornosti od jiných problémů.
    Jinak souhlasím s kroky prezidenta, že je potřeba nejprve vše přešetřit a k přiblblým, nevzdělaným výkřikům některých zákonodárců (STAN, ODS) dodávám - učit se, učit se, učit se.

    OdpovědětVymazat