úterý 20. března 2018

KISKA MAJDANIZUJE SLOVENSKO

Akiska

Náš východní soused kráčí k zářným multikulturním zítřkům...

Andrej Kiska odmítl jmenovat vládu premiéra Pellegriniho s tím, že personální změny v ní jsou nedostatečné. Jde o flagrantní porušení Ústavy SR a celá věc je o to podivnější, že prezident se v poslední dnech pasoval do role nadstranického arbitra společenské krize, jehož hlavním cílem je uklidnění situace. Svým dnešním rozhodnutím však jen přilévá oleje do ohně rozjitřených vášní a nenechává nikoho na pochybách, že jeho sympatie jsou na straně opozice a lidí, demonstrujících na náměstích za údajně „slušné Slovensko“. Destabilizace země tak bude pokračovat minimálně do pátku, kdy Kiska očekává další premiérův návrh.
Otázka samozřejmě zní, zda Pellegrini ze sebe nechá dělat fackovacího panáka a bude skákat, jak Kiska píská. Logickou odpovědí by z jeho strany mělo být odstoupení z postu premiéra, neboť pokud prezident nerespektuje složení vlády tak, jak mu je navrhl, nemá význam přicházet s druhým, třetím či kdo ví kolikátým dalším „pokusem“. Jestliže premiér vytvoří vládu, která má důvěru parlamentu, pak je prezident povinen ji jmenovat, přičemž výhrady k jejímu složení jsou z jeho strany irelevantní.
Kiska jedná očividně pod dojmem šoku, který mu připravil Fico svým nečekaným rozhodnutím odstoupit a navíc je zcela ve vleku mainstreamových médií, jejichž nátlaku na to, aby zůstal „pevný“ a „zásadový“, nedokáže vzdorovat. Jeho rádoby silácká prohlášení jsou tak pouze úhybnými manévry bezradného nešťastníka, který se chytil do pasti svého velikášství a nemá sebemenší ponětí, jak se z ní dostat ven. Bylo by věru zábavné vidět, co by Kiska dělal, kdyby mu Pellegrini řekl, ať si tu vládu tedy složí sám...
Dosud mlčící většina Slováků se už nemohla dívat na to, jak křiklouni na náměstích mluví i jejím jménem a rozhodla se probíhajícímu pokusu o státní převrat postavit. Zítřejší bratislavská demonstrace tak bude lakmusovým papírkem rozložení sil mezi oběma tábory. V každém případě je evidentní, že prezident Kiska svojí hrou s neústavními kartami nese hlavní odpovědnost za to, co se dnes na Slovensku děje.


https://www.facebook.com/events/554743738236798/permalink/559091334468705/


Žádné komentáře:

Okomentovat