středa 24. dubna 2019

PROČ SE BABIŠ BOJÍ SOUDU?












Zdá se, že náčelník Žlutá řepka má tentokrát pořádně nahnáno!

Nějak teď tomu Babišovi nerozumím. Jestli je jeho trestní stíhání kampaň, účelovka a prasárna, proč potom jednoduše nejde k soudu, který následně vyhraje a vyjde z celé kauzy jako hrdina? Proč ta  (použiji jeho slova) účelovka a prasárna s Benešovou, po níž nejspíše vyjdou do ulic desetitisíce lidí? A mohou to být klidně statisíce! Proč tedy tolik riskovat a vlastně hrát vabang? 
Napadá mne jediné vysvětlení – Andy ví, že Čapí hnízdo byla levárna a bojí se, že může narazit na neúplatného a nebojácného soudce (stále takoví jsou!), který ho bez velkých cavyků pošle do tepláků. Sednout si na lavici obžalovaných a nemít dění v soudní síni hezky po agrofertsku „ošetřeno“ dopředu, to zavání malérem. Hrát s takto rozdanými kartami není zákulisní šíbr Babiš zvyklí a patrně tuší, že v případě férových pravidel nemá šanci. Jisté je jedno – soudce určitě nebude mít náladu poslouchat prostoduché výmluvy, akceptovat věčné obstrukce, zapírání a vymýšlení spikleneckých teorií, o tolerování výhrůžek v podivné slovenskočeštině (to když se Andy rozčílí) ani nemluvě.
„Objednat si“ trestní stíhání nepohodlné osoby je u nás podle všeho možné – viz případ Aleny Vitáskové. Pochybuji však, že je zkorumpovaný celý soudní systém až k Ústavnímu soudu – ostatně i paní Vitáskové se nakonec podařilo (byť po dlouhých letech a obrovském psychickém traumatu) očistit od všech vykonstruovaných obvinění. Čeho se tedy Babiš bojí?
Snad se to brzy dozvíme...

Žádné komentáře:

Okomentovat