úterý 31. října 2017

STARÉ STRUKTURY V ODS VEDOU STRANU DO PRČIC...

Aods

Když se ze zásadovosti stane hloupost...

Modří ptáci se v povolebním čase pod Fialovým vedením přepeřili do podivného odstínu nevzhledné černošedi a patrně jim vůbec nedochází, že hnízdo, z něhož vylétli, upřednostňuje jiné, optimističtější a zajisté i odvážnější zbarvení. Základní teze „S Babišem nikdy!“, vypadající na první pohled tak zásadově mirkodušínovsky, se totiž při bližším zkoumání ukazuje být nešťastná, kontraproduktivní a patrně i hloupá. Co tímto postojem ODS získá kromě toho, že dá nenáviděnému Babišovi do ruky všechny trumfy? Jestliže nyní může oligarcha jako s pro sebe nejlepší možnou variantou hrát s kartou předčasných voleb, pak mu ODS nemohla na zdrcující smeč nahrát lépe.
Byla to zvláštní podívaná, když po ohlášení volebních výsledků pan Fiala ve společnosti nejvyššího stranického vedení euforicky zdvíhal ruce nad hlavu – působilo to dojmem, jako by ODS s velkým náskokem vyhrála a její šéf si nyní od prezidenta převezme pověření k sestavení vlády! Stranické špičky však oslavovaly něco jiného – hubených jedenáct procent, které je sice vynesly na místo druhé nejsilnější strany, ovšem s nepatrným odstupem od Pirátů a Okamury.
Asi to ODS – přesněji řečeno starým strukturám v jejím čele – stačí. Nejsilnější pravicová strana v zemi, to zní hrdě! A dokonce jsme svědky i toho, že včerejší podepisovatelé opozičních smluv a ututlávači podezřelých kauz dnes hovoří o cti, zásadovosti a o odpovědnosti vůči voličům, která jim nedovoluje vstoupit do vlády a pokusit se prosazovat svůj program.
Kdyby ODS a ANO vytvořily vládu, mohl se např. ministrem školství stát Václav Klaus ml., který by zrušil inkluzi, multikulturní výchovu, genderovou indoktrinaci dětí a všechny další hrůzy, které na nejmenší generaci napáchala ČSSD. A v takovéto koaliční vládě by ODS určitě dostala i některé silové ministerstvo. Svým „zásadovým“ postojem však občanští demokraté tyto šance zahodili a na stříbrném podnose přenechali zemi Babišovi. Vedení ODS je na svých facebookových stránkách bombardováno příspěvky naštvaných voličů, kteří se touto zbabělou politikou cítí být podvedeni a avizují, že příště to raději „hodí“ Babišovi.
To ale stranické špičky v tuto dobu nezajímá. Vždyť je čas slavení, přípitků, rozzářených úsměvů do televizních kamer. Nechali jsme za sebou Kalouska, lidovce, starosty i komunisty – hurá!

Žádné komentáře:

Okomentovat