neděle 9. května 2021

O VŠEM ROZHODNOU RODIČE


 

 

 

 

 

 

aneb rodiny vs. státní aparát...

Jestliže dnes vláda mluví o rozvolňování tzv. protiepidemických opatření, pak (jak je snad každému jasné) je tomu tak proto, že lidé už minimálně měsíc chodí po ulicích bez roušek a policie na vymáhání nesmyslných příkazů rezignovala. I v uzavřených prostorách můžeme bohudíky stále častěji vidět normální lidi a o tom, že státem záměrně vyvolaná covidová hysterie ztrácí dech, svědčí rovněž snížený zájem občanů o očkování. Ten, kdo si dosud tu zázračnou vakcínu píchnout nenechal, udělal dobře, protože se možná časem ukáže, že naopak ti očkovaní jsou nositeli a roznašeči covidové nákazy. A dojde ke klasickému zrcadlovému efektu odmítači vakcín budou mít víc práv a možností svobodného pohybu než jejich propagandou zmanipulovaní spoluobčané, kteří se nechali naočkovat (a možná lépe řečeno infikovat) záhadnými preparáty, za něž neručí ani jejich výrobce. Jestliže se tito lidé tak báli covidu, až houfně brali útokem vakcinační centra a žadonili o své dávky, nyní budou žít v ještě větším strachu totiž z toho, kdy a jak se na nich začnou projevovat jejich vedlejší účinky.

Pochopitelně je ve hře i druhý, daleko méně optimistický scénář po krátké době rozvolnění (přes léto lidi k nošení respirátorů nikdo nedonutí) přijde opět podzimní utahování šroubů. Státní moc si velmi dobře uvědomuje, že není dlouhodobě možné ovládat společnost rozdělenou na dva tak antagonistické tábory, jako jsou očkovaní a neočkovaní. Lákáním na nejrůznější výhody (ve skutečnosti tedy vydíráním) se bude pokoušet zlomit odpor odmítačů (někdo třeba opravdu vymění své zdraví za dovolenou v Chorvatsku), a pokud to nepomůže, použijí se jiné (a asi víme jaké) metody.

Zatím jsme svědky podivné hry kočky s myší. V pražských úřadovnách jsou vymýšlena stále nová a často přímo si protiřečící nařízení s cílem zjistit, jak na ně lidé zareagují. V současné době je hlavní tlak směrován na oblast školství, přičemž k radosti mocenských špiček se ukazuje, že většina rodičů se bojí bránit své děti a vydává je napospas ponižující a zdraví ohrožující proceduře testování. Takže se už zcela otevřeně plánuje vakcinace školou povinné mládeže, což se patrně stane prubířským kamenem občanského odporu. Pokud projde i očkování dětí, je národ ztracen. Ti, kteří si zachovají rovnou páteř, emigrují někam, kde jde ještě svobodně žít, ostatní čeká potupné živoření v nové totalitě.

Žádné komentáře:

Okomentovat