čtvrtek 10. prosince 2020

NECHÁME SE ZBLBNOUT VAKCÍNOVOU PROPAGANDOU?



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chystá se na příští rok vymývání mozků na způsob padesátých let?  

Z mainstreamových médií se teď čím dál častěji dozvídáme o údajně velice sofistikovaných dezinformacích, šířících se v souvislosti s tím, jak se blíží očkování obyvatelstva proti koronaviru. Mediální agitpropčíci bijí na poplach – vláda prý zcela selhává v informační válce a nemá připravenu žádnou osvětovou kampaň, která by národu vysvětlila, že se není čeho bát, protože za drahý peníz nakoupené vakcíny jsou spolehlivé a bezpečné.

Ze svého úhlu pohledu mají tito presstituti pravdu – naše vrchnost skutečně žila v domnění, že na to, aby na vakcínu čekali jako na smilování, už oblbla své poddané dostatečně. Když se však nyní ukazuje, že tomu tak není a asi 60 % Čechů se k vakcinaci staví mírně řečeno nedůvěřivě, vypukla v nejvyšších patrech státní moci panika. V posledních dnech jsme svědky toho, že se rozjíždí přesvědčovací kampaň, zatím však naprosto chaotická. Spočívá vlastně pouze v tom, že se jednotliví potentáti předhánějí v místopřísežných prohlášeních, jak půjdou národu příkladem a nechají se naočkovat jako první...

Není pochyb o tom, že v brzké době (tipoval bych to tak na začátek příštího roku) vypukne už opravdická masírovací smršť. Docela se na ni těším, protože to bezpochyby bude velká legrace – logické argumenty pro účast na vakcinaci neexistují a státem najatým markeťákům tak nezbude nic jiného, než si vypomáhat poupravenými komunistickými hesly z padesátých let. Technika se samozřejmě použije ta současná (nejspíše půjde o videoklipy) a konkrétně by to mohlo vypadat asi takhle: 

Cílová skupina č. 1: důchodci 

Na židli v ordinaci sedí asi osmdesátiletá seniorka, sestra se jí chystá píchnout injekci. Stařena se usměje do kamery a prohlásí:  

Chci si užít dlouhé penze
bez vakcíny to však nelze!
 

Když dostane injekci, poděkuje sestře a opět se podívá do kamery, tentokrát s vážným a přísným výrazem a ponurým hlasem pronese:  

Chcete tu žít do sta let?
Pak nesmíte otálet!

- - - - - 

Cílová skupina č. 2: středoškoláci 

Před budovou gymnázia stojí skupina rozjásaných svazáků. Mávají unijními vlajkami a provolávají následující heslo:

Jenom hlupák, až to praští
ruským trollům všechno zbaští
my se zblbnout nedáme
očkovat se necháme!

- - - - -
 
Cílová skupina č. 3: dělníci a ostatní manuálně pracující 

Z továrny po šichtě vychází skupina chlapů a baví se o situaci kolem koronaviru a očkování. Jeden říká to, druhý ono, začnou se hádat, až spor nakonec rozřeší jejich parťák. Se slovy Tak dost! utne diskusi, významně zvedne ukazováček a téměř vykřikne: 

Vakcínu kdo dá si píchnout
nemůže už potom chcípnout! 

Ostatní se na chvíli zarazí, pak se jim na tvářích objeví široký úsměv a udělají známé gesto a ľa Pat a Mat.

- - - - - 

Cílová skupina č. 4: sportovní fandové 

Kamera zabírá Staroměstské náměstí a lidi s českými vlajkami (politicko-nekorektní vlastenectví bude v tomto případě výjimečně vzato na milost), jak oslavují nějakou výhru národního týmu. Ozývá se mohutný pokřik: 

Jsi-li správný, hrdý Čech
očkovat se rychle nech!
Bez vakcíny nejsi Čech
hop, hop, hop!

„Své“ video dostanou pochopitelně i další skupiny obyvatelstva – maminky na mateřské, soukromě hospodařící rolníci, chovatelé drobného domácího zvířectva, malíři a natěrači, poštovní doručovatelé atd. Bude to fakt síla – a především děsná sranda!

1 komentář: