pondělí 27. ledna 2020

„KOTLEBOVCI JEDÍ MALÉ DĚTI!“























Vůbec bych se nedivil, kdyby se v závěru slovenské předvolební kampaně objevilo takové heslo – tzv. demokratické strany už totiž vystřílely všechnu munici a Lidová strana naše Slovensko má přesto čím dál vyšší preference. A tak jsou najednou v boji proti údajným „fašistům“ povolené všechny prostředky – dokonce i ty jednoznačně fašistické!
Do útoku ve stylu nacistických SA zavelel bývalý prezident Kiska, který přišel s nápadem, že nejúčinnější taktikou proti „hnědému moru“ bude násilné rozehnávání mítinků Kotlebovy strany. Tato hra s rómskou kartou je sice nedemokratická a velmi nebezpečná, o to ale podle všeho jde – snaha vyvolávat pouliční konflikty s nenáviděným protivníkem je zcela evidentní.
Strana Zuzany Čaputové rovněž ztrácí dech. Ukazuje se, že legalizace drog a sexuálních perverzí je program, který dokáže oslovit jen spodinu společnosti a sama prezidentka navíc dala v poslední době jasně na srozuměnou (viz např. pohrdání parlamentem v souvislosti s Istanbulskou smlouvou), že její dřívější řeči o „nadstranickosti“ a „sjednocování společnosti“ byly jen planými sliby na oklamání voličů. Kromě toho už dopředu avizuje, že nehodlá respektovat výsledky voleb, pokud dopadnou „špatně“ a vytvoří svou vlastní „vládu odborníků“ – o jaký typ lidí půjde si není těžké domyslet, uvážíme-li, co za „osobnosti“ si Čaputová přivedla do prezidentského úřadu. Tento scénář se jeví jako nejpravděpodobnější, protože Kotlebova LSNS a Ficův Smer získají podle všeho kolem 40 % hlasů a zbývající malé strany jsou natolik rozhádané a personálně zdiskreditované, že s radostí a úlevou předají moc „spasitelce národa“...
Člověk nemusí být zrovna jasnovidec, aby mu bylo zřejmé, že na Slovensku dnes probíhá možná rozhodující zápas mezi liberálně-demokratickými extrémisty  a křesťansko-vlasteneckými silami. Nezbývá než věřit, že si to tamější voliči uvědomí, nenechají se opít rohlíkem jako v případě líbivé tvářičky paní Zuzany a dají svůj hlas „fašistům“. 

Žádné komentáře:

Okomentovat