čtvrtek 12. dubna 2018

VÁLKA JE COOL

Aaaputina_2

Malé zamyšlení nad novinářskou blbostí

Také jste si všimli, jak mainstreamoví propagandisté tváří v tvář možnému válečnému střetu mezi Ruskem a USA stáhli ocas mezi nohy a najednou nevědí, co (a hlavně jak) mají psát? Ti, kteří jindy všechno ví a všude byli a jsou tak moudří, že nám do omrzení sugerují, co si máme myslet, tak tito chytrolíni náhle ztratili řeč a jsou úplně grogy. Jak je to možné?
Inu, tito všeználkové si s hrůzou uvědomili, že se chytli do vlastní pasti – silácká slova o hrdinné Americe, která těm Rusákům v Sýrii ukáže, zač je toho loket, bylo snadné vykřikovat v situaci, kdy se nic nedělo. Nyní, kdy konflikt je na spadnutí a sám generalisimus Pavel začal mírnit svou protiruskou rétoriku a vyzývá k jednání s Putinem, spadla našim škrabalům čelist. Mají problém a to nikoli malý, neboť vůbec netuší, jak by se vlastně mělo (pokud k ní dojde) o válce psát...
A tak se dozvídáme, že to prý bude jen taková malá válka, spíše válčička. K břehům Sýrie připlují lodě a přiletí letadla, každá strana vystřelí pár raket, zkontroluje se, co zasáhly a kdo vyhrál a šmytec. Nás (tedy Evropské unie a České republiky) se to nijak nedotkne, můžeme proto být úplně v klidu a dál řešit dvojitou kvalitu potravin. Obsedantní snaha médií za každou cenu bagatelizovat celou situaci má pochopitelně jediný cíl a to zamaskovat před lidmi fakt, že pokud skutečně dojde k válce mezi velmocemi, pak se vojenské akce rozhodně neomezí jen na použití konvenčních zbraní. Z logiky věci vyplývá, že se ke slovu dostanou i jaderné systémy, schopné zničit planetu.
Za takového stavu věcí by ovšem měla být činěna příslušná opatření – od sdělovacích prostředků bych např. očekával instrukce, co dělat při atomovém útoku, informace o podzemních krytech, návody ke správnému použití IPCHO (individuální prostředky protichemické ochrany) atd. Nic z toho se neděje – a přitom je národu triumfálně sdělováno, že už je ve vzduchu i americké letadlo „posledního soudu“!
Takže tak. Téma války je dnes sice cool a in a tudíž se o ní musí od rána do večera mluvit, ale na druhou stranu se nic nemá přehánět, že. A hlavně žádné hoaxy, konspirační teorie a fake news – nejsme přece dezinformační weby, ale seriózní zpravodajské portály! Až budou vybuchovat jaderné hlavice, přineseme o tom obsáhlou reportáž přímo ze zasažených míst, ovšem takovým způsobem, abychom nešířili paniku. Vždyť nás na podzim čekají volby do místních samospráv.
Víte, že se války v Sýrii kromě Ruska a USA zúčastní i Írán, Izrael, Turecko, Francie, Anglie, Německo, Saúdská Arábie, Pobřeží Slonoviny a Čína? A že se všichni chtějí pochlubit svými vyspělými technologiemi? Válka je dnes prostě cool...
Ale nebojte se, žádná nebude.

Žádné komentáře:

Okomentovat