čtvrtek 14. prosince 2017

HON NA AMERICKÉ MUŽE MÁ PRVNÍ OBĚŤ

Aharaseni

Amerikou obchází sexuální mccarthismus 

Amerika se pyšní tím, že je zemí neomezených možností – v poslední době to ovšem platí hlavně v negativním smyslu slova. Ti (tedy spíše ty), co chtějí snadno přijít k velkým penězům, tam mají možnosti, které jsou vskutku neohraničené. Jde jen o to, zda máte ten správný „tah na branku“ a neostýcháte se jít třeba i přes mrtvoly.
A to doslova! Včera se totiž zastřelil Dan Johnson, republikánský člen parlamentu v Kentucky, který byl obviněn ze sexuálního násilí na jedné mladé ženě. K tomu mělo dojít na Silvestra 2012, kdy se tehdy sedmnáctiletá (!) žalobkyně nacházela ve sklepě (!) Johnsonova domu. I když policejní vyšetřování nevedlo k jeho obvinění, Dan Johnson neunesl silný psychický tlak, propadl depresím a nakonec spáchal sebevraždu.
Nikdo zajisté nechce obhajovat skutečné sexuální zvrhlíky, ovšem nekončící vytahování desítky let starých „případů“ je dost podezřelé. Těchto obvinění je totiž možné velmi snadno zneužít, neboť muž je případné lžisemetrice vydán na milost a nemilost – může se sice bránit, ale vždy jde o tvrzení proti tvrzení a i kdyby spor vyhrál, přesto na něm do konce života ulpí větší či menší podezření. Kdyby tyto ženy tvrdily, že jim obžalovaní muži ukradli kabelku nebo přejeli psa, dalo by se to celkem snadno dokázat či vyvrátit, zatímco obvinění ze sexuálního harašení je „neprůstřelné“.
Stupňujícím se útokům stejného druhu je v poslední době opět vystaven i Donald Trump. Co si však myslet o tom, když jej jedna žena nařkne, že ji před dvanácti roky políbil a jiná přijde s tím, že ji kdysi před léty během soutěže o královnu krásy „okukoval, jako kdybych byla kus masa“?
Řešením těchto „neřešitelných“ kauz by mohlo být např. to, že v případě, kdy se u obvinění prokáže jeho neopodstatněnost, by měla žalobkyně automaticky na krku paragraf za pomluvu. I to by možná přispělo k tomu, aby si naše domácí feministky dobře rozmyslely brát si v tomto příklad ze svých amerických soudružek.

Žádné komentáře:

Okomentovat