pátek 15. března 2019

NOVÝM SLOVENSKÝM PREZIDENTEM BUDE ŠTEFAN HARABIN























Slováci nejsou hlupáci!

Když srovnám předvolební prezidentskou kampaň u nás s tou, která nyní vrcholí na Slovensku, musím se až smát, jací jsou ti sluníčkáři pitomci. Drahoše spolehlivě přivedli k debaklu v souboji se Zemanem a navlas stejnou primitivní taktiku zvolili i na Slovensku, kde kopou politický hrob své favoritce Zuzaně Č.
Stručně řečeno – totálně zaspali dobu a vůbec si neuvědomují, že v éře moderních sdělovacích prostředků (internet, sociální sítě) již nelze tak jako dřív spoléhat na hloupost voličů. Lidé přece nesledují jen mainstreamová média a státní televizi, ale umí si relevantní informace najít sami. Dá se tedy předpokládat, že dnes, v předvečer prvního kola, už velmi dobře vědí, kdo je Zuzana Č., kým byla do své role spasitelky národa nainstalována a čí zájmy bude tudíž prosazovat.
Sorošovská média ovšem dál považují slovenské voliče za prosťáčky, kteří se nechají opít rohlíkem. Zuzana Č. je jimi předem pasována na novou prezidentku, zbývá si jen počkat, zda vyhraje už v prvním kole (jakási „renomovaná“ agentura jí předpovídá 53%). Aby se to posichrovalo, byly osloveny údajné „osobnosti“ (dokonce i z České republiky), aby pěly ódy na „mravní integritu“ (Schwarzenberg) či „spirituální ukotvení“ (Halík) ženy, kterou znají sotva pár týdnů. Mimochodem – když jsem toho Halíka viděl a slyšel u Hriba, bavil jsem se víc, než kdysi nad projevem Milouše Jakeše na Červeném Hrádku. Sama Zuzana Č. také dělá, co může – snaží se neupozorňovat na svou minulost, všechny nepříjemné otázky (těch ovšem nedostává mnoho) vždy zahrá do autu, národu se prezentuje coby „žena a matka“ (to nejspíš odkoukala od Magdy V.) a celkově se pokouší hrát na citovou strunu. Její předvolební divadélko je ale příliš okaté, křečovité, afektované a ani ty slzičky dojetí, co jí občas orosí oči, nejspíš nezaberou.
Dobře – ale proč tedy vyhraje Harabin? To není složité uhádnout, všimneme-li si, jak přistupují média k němu. Je evidentní, že ho považují za nejnebezpečnějšího soupeře své primabaleríny a podle toho se k němu též chovají. V každé diskusi či rozhovoru mu moderátoři neustále skáčou do řeči, nenechají ho domluvit, vytrhávají jeho slova z kontextu a podsouvají mu názory a postoje, které nikdy nezastával. Na vlastní uši jsem dokonce slyšel, jak ho jeden z nich okřikl: „Pán Harabin, mlčte!“ Diváci a posluchači tu nefér hru samozřejmě vnímají a Štefan Harabin si svým klidem a rozvahou získává jejich sympatie. Inteligenčně stojí nad svou sokyní nejméně o 50 bodů, odborně ji převyšuje ještě víc. Je to prostě – jak se říká u nás na Moravě – „chlap s koulemi“!
A úplně poslední hřebíček do rakve zatloukl Zuzaně Č. Andrej K., který jí vyslovil své nejhoroucnější sympatie a bezmeznou podporu. Jak se tomu říká? Aha, už vím – medvědí služba. A taky polibek smrti...   

3 komentáře:

  1. Také souhlasím s p.Harabinem a přeji štěstí v získani nejvíce procent ve volbách

    OdpovědětVymazat
  2. No nevím nevím, řekl bych, že máte na Slovensku podstatně více sluníčkářů než u nás. A historicky jste se většinou připojili na tu špatnou stranu. Ale přeji Vám jen to nejlepší. No a doufám, že se pletu :-)

    OdpovědětVymazat