pátek 5. února 2021

NOUZOVÝ STAV POTRVÁ DÁL


 

 

 

 

 

 

 

i když ho poslanci neschválí...

Naoko ještě platí demokratické mechanismy, takže si vláda prodloužení nouzového stavu opět musí nechat schválit parlamentem. A zdá se, že tentokrát to vypadá hodně napínavě - komunisti se postavili na zadní (jak je nemám rád, tak konečně chtějí pro naši zemi udělat něco užitečného) a Babiš bude muset hledat hlasy u tzv. opozice. Je pochopitelně víc než jisté, že je tam najde, protože totální zotročení národa, jehož jsme v posledním roce svědky, vyhovuje (s čestnou výjimkou SPD) všem.

Ostatně i kdyby (čistě teoreticky) poslanci vládní žádost odmítli, stejně by se nic nestalo a nouzový stav by pokračoval dál. Důvod je zřejmý - naši zákonodárci již dávno nejsou pány ve svém domě a pokud je jim ještě dovoleno o něčem rozhodovat, pak to jsou zcela bezvýznamné věci. Zásadní otázky se řeší někde úplně jinde a metoda cukru a biče drží potenciální buřiče na uzdě. Je tedy vyloučeno, aby se u nás všechna ta nesmyslná a kontraproduktivní proticovidová opatření zrušila, zatímco v EU trvají a navíc se zpřísňují. Jedině tam, kam chapadla unijní chobotnice nesahají, se lze řídit zdravým rozumem, viz Rusko, kde Putin covidový hoax rychle prohlédl a s jeho šiřiteli rázně zatočil.

Jak se však říká - Quod licet Iovi, non licet bovi. Volně přeloženo - co je dovoleno Putinovi, o tom si Babiš může nechat jen zdát. A jakkoli je mu to nepříjemné a ať se u toho cítí sebeponíženěji, bude dál poslušně šlapat bruselskou brázdu. Černé svědomí si přitom může alespoň trochu pofoukat útěchou, že tu nejšpinavější práci za něj odvádějí jiní. A jsou u toho navíc stále aktivističtější, tj. drzejší a zákeřnější! Co jsem si jen dnes už přečetl článků, plných drastických scén z nemocnic, kde lidé po stovkách umírají ve strašlivých bolestech (a můžou za to ty zrůdné bestie, co lyžují na horách jako by se nechumelilo!), výhrůžek všem těm, kdo nevyjí s covidovými vlkodlaky a varování, že když to tak půjde dál, možná se vrátí Prymalex...

Žádné komentáře:

Okomentovat