čtvrtek 9. srpna 2018

DOBRÝ COPYWRITER – NEDOSTATKOVÉ ZBOŽÍ (8)

KLÍČOVÁ SLOVA A SEO V RUKOU ŽONGLÉRŮ S LIDSKOU NAIVITOU

Dalším zaklínadlem, jímž se obyčejně ohání nejrůznější filutové ve světě webdesignu, jsou tzv. klíčová slova. Pro začátek snad stačí říct, že se kolem nich dělá podobný – ne-li větší – humbuk jako u slavného SEA, ovšem...
Když se na celou věc podíváme nezaujatýma očima člověka, který vlastní sice nedefinovatelný, ale o to víc potřebný intelektuální potenciál lidově zvaný zdravý sedlácký humor, pak záhy seznáme, že na nás někdo opět – jako v případě SEA – šije habaďůru. O co tedy vlastně jde?
Je to úplně prosté a jednou větou řečeno to vypadá asi takhle: Máte webové stránky, na nichž prezentujete svou firmu, která se specializuje např. na burské oříšky – konkrétně na jejich dovoz z Pobřeží Slonoviny a následný prodej pod českým názvem olejnice podzimní. No – a právě toto jsou ta klíčová slova! Teď si řeknete, co je na tom tak složitého, že ti, kdo vám udělali webovky, vám nyní tvrdí, že ani teď se bez jejich odborníků neobejdete a že potřebujete chytráky na SEO, vyčuránky na linbblindling, podvraťáky na fusdrejšingk a – jak jinak – kastelány na vyjmenované klíče...
Když ale máte firmu na ty buráky, tak snad nebudete na webovkách psát články o vlasovém tetování, ne? No a vidíte – všichni ti fachidealisté vám chtějí právě toto namluvit. Považují vás totiž za takové mamlasy, že předpokládají, že nevíte, že na webu o podzemních burácích se píše o Pobřeží Slonoviny a že to tedy musí někdo psát za vás a že to budou oni. Prostě chtějí z vás vytřískat co nejvíc těch olejnic a tak vám naburákují, že na váš web bude chodit tím víc lidí, čím víc tam bude klíčních kostí – a to umí jenom oni, protože jsou nejlepší v celém tom Pobřeží a konkurence kulhá po Sahaře. Takže – když si nedáte pozor – bude vám jejich kopyťák psát na web články, které se následně a stoprocentně umístí na těch nejprvnějších místech ve vyhledávačích. A to přece chcete, ne?

Podzemnice zlolajná – Vánoce bez buráků jsou obyčejný Mikuláš!
Bez burských oříšků jsou vánoce Pobřežím Slonoviny. Ano, právě ze země jejich prapůvodu přivážíme dobře naolejovaného podzemníka, aby se Vaše děti umlátily po burácích. Buráky jsou vyváženě naolejované a bez buráků by nebyl ani Mikuláš, natož Nový rok.
Chroupejte u Mrazíka!
Ano – u populární vánoční pohádky budete Vy a Vaše děti a celá Vaše rodina spokojeně chroustat burské podzemnice z pravé Slonoviny! Zásobte se včas balíky plnými těch nejkřupavějších ojetin! Víte, že o burácích se zpívá již ve staré americké lidové countrypísni – „je lepší sedět doma a louskat... buráky“?!
Burské buráky přímo od Burana!
Firma Buran má dlouholetou půlroční zkušenost se Slonovým Pobřežím, odkud ty podzemnice vozí letadlem až na letiště Václava Láskopravdaře a potom do obchodů po celé Libni! Buráky byly a budou, protože buráky bez Vánoc jsou jako slunovrat bez Pluta!

Asi si sice řeknete, že si dělám legraci, ale z tohoto omylu vás hned vyvedu uvedením dvou ukázek z tvorby (oni tomu vážně tak říkají – tvorba) dvou reálných fachkopyt ze dvou dynamitně se rozvíjejících agentur:

Pár pádných důvodů, proč si v létě nasadit klobouk
Klobouky, kloboučky a hučky všeho druhu byly v létech minulých prakticky běžnou záležitostí. Pravdou však je, že se dnes na ně poněkud zapomíná, což je velká škoda neboť právě klobouky udělají na hlavách dam velkou parádu. Ať už máte ke kloboukům kladný vztah nebo je považujete spíše za záležitost vaší babičky faktem zůstává, že je právě léto ideální dobou pro zavedení kloboukové módy. Zejména letní a plážové klobouky se v regálech módních obchodů moc neohřejí. Proto si i vy přečtěte pár pádných důvodů, proč v létě nasadit klobouk.
Klobouk sekne každé ženě
Ať už klobouk široký či vysoký, malý nebo větších rozměrů pravdou je, že klobouk sekne každé ženě. Už v dobách minulých bylo jasné, že ženy mají pro nošení elegantních kloboučků předpoklady. Proto se bez tohoto módního doplňku nehnuly ani na krok. I v dnešní době nadělá klobouk na hlavách dam velikou parádu. Výborně sedne k rozpuštěným vlasům i k spletenému culíku. Zakryje drobné nedostatky v podobě vysokého čela a nosit jej lze k sukním, kalhotám, k šatům, k džínům i k dalším outfitům. Nošení klobouků může být pro mnoho žen maličko nezvyk, ovšem jako vše i toto potřebuje svůj čas. Za nedlouho si žena na klobouk na hlavě zvykne a již na něj nedá dopustit. Stane se tak jejím novým šperkem, díky němuž obzvláštní outfit.
Tajný pomocník žen
Klobouk jakožto doplněk každodenního outfitu může být i tajným pomocníkem žen. Co si budeme povídat, ne vždy je den vyvedený v růžových barvách, my vše stíháme a celý svět se na nás usmívá. Mnohdy je to právě naopak, budík stávkuje tudíž zaspíme, jen stěží na sebe napatláme make-up, naše mastné vlasy však umýt nestihneme, nemluvě o jejich sušení. A jelikož jsou naše vlasy mastné od kořínků, nepřehlednou ranní situaci zachráníme kloboukem. Ten zakryje naše neumyté vlasy, stejně tak jako případné odrůsty vlasů nebo lupy. Klobouk ženám pomůže i v případě neposedných vlasů nebo při řešení dilematu "co s vlasy?".

Nepřipomíná vám to trochu povídku Šimka a Grossmana Můj první klobouk? Pojďme se ale podívat, jak takovéhle kopykapacity píšou třeba o parkovacích kamerách...

Problémy při parkování
Možná i vám se někdy stalo, že jste měli problém při parkování. Málokdo si tento problém připouští, ale s tím už se asi tak moc nenadělá, pokud samozřejmě nebudete chtít zapracovat sami na sobě. Přiznat si, že něco neumíte, je mnohdy tím nejtěžším úkolem, jelikož pak už přichází řešení. To je vždy již v pořádku, pokud se nebudete bát a vše dokáže s rozumem přejít. Není vždy vše ztraceno, to jen lidé si málo uvědomují, že by mohli sami na sobě začít pracovat. To je potom sice někdy i pozdě, jelikož na tento svůj nedostatek přijdou pozdě. Parkovací kamera = chytré řešení Parkovací kamera by mohla vyřešit jeden problém, který by se ani problémem nemusel zdát. Sami si v duchu vzpomeňte na to, kdy jste naposledy udělali nějakou zásadní chybu, která by vás skutečně mrzela. Moc příjemné asi toto vzpomínání nebude, i když je docela sranda, pokud se dovedete sami sobě zasmát. Udělat si srandu z vlastní osoby dokáže málo lidí, o to je příjemnější, že se zrovna v tomto ohledu dnes lidé ještě dokáží zabavit vcelku rozumně.
Chyby při parkování děláme všichni
Velmi často se špatné parkování přičítá spíše ženám, které ale mohou být v tomto ohledu možná i lepší, než muži. Vzpomeňte si, kdy jste naposledy havarovali nebo podřeli svého miláčka. Nemyslete si, že by se vám zrovna omyl nemusel stát, protože to by byla skutečná malichernost, kdybyste se sami snažili takto vyvléci ze svých povinností, které mohou být jakékoliv. Raději než hledat chyby u jiných, tak začněte zametat před vlastním prahem. Ten by nemusel být křišťálově čistý, jak si myslíte. Problémy existují u každého z nás, a pokud o nich víme, tak je můžeme řešit mnohem snáz. Tuto pravdu si uvědomit je základním prostředkem k vyřešení.
Parkovací kamera – věrná přítelkyně
Parkovací kamera se může stát vaší nádhernou přítelkyní, která vás nenechá ve štychu, když to nejméně potřebujete, nebude vám tvrdit, že za nic nemůže. To by bylo jistě podobné jiným lidem, ale ne tak tomuto předmětu, který je spíše brán jako úžasný pomocník. Parkovací kamera se dokáže velmi rychle a efektivně přizpůsobit vašemu stylu. Zvyknete si na ni velmi jednoduše. Pokud se budete dívat pořádně, tak vám bude dávat mnohem více možností, než jste si byli schopni sami připustit. Uvidíte, že nic není tak hrozné, jak se zprvu může zdát. Myslet si, že zrovna vám se při parkování žádná nehoda nemůže stát, by byl čirý hazard s vaším majetkem a tak se raději snažte takto nepohrávat.
Problémy při parkování
Parkovací kamera, jak už to také napovídá její název, je skutečně kamerou, která vám pomůže při parkování. Někdy je to problém až neřešitelný. Někomu méně, někomu zase více čí méně dělá problémy couvání. Přeci jen jet do míst, o kterých nevím, co mě čeká je pro většinu neřešitelným problémem. Tento pomocník, tato parkovací kamera, vám pomůže tento problém vcelku v klidu a pohodě vyřešit, nemusíte se bát, že by se vám tato investice nemusela vyplatit. Mnohem lepší je si uvědomit, že přeci jen nikdo z nás není neomylný a tak se může stát, že vaše auto nebude muset jít na opravu, protože vy jste se zrovna nemohli podívat, kam že to couváte. Vcelku výhodná nabídka, která vám spíše prospěje, nežli uškodí, ale na to již přijdete sami.
Princip parkovací kamery
Parkovací kamera pracuje na velmi jednoduchém principu, který není vůbec složitý. Když si na něj zvyknete, tak už nebudete chtít jezdit bez ní, to dá vcelku rozum. Parkovací kamera má displej, který si dáte na přehledné místo, hlavně aby byla tam, kde na ní vidí řidič. Díky tomuto displeji se pak může koukat, kam že to vlastně couvá. Mnohem důležitějším článkem tohoto zařízení je však snímač, kamerka, která snímá vše, co se děje v jejím zorném úhlu, který může být ve velmi širokém rozpětí. Tato kamerka je propojena se zpátečním světlem, které se rozsvítí vždy v okamžiku, kdy zařadíte zpátečku. V ten okamžik se dá do pohotovosti i naše parkovací kamera a začne vysílat vše, co mám ve svém zorném úhlu. Je to velmi jednoduchý princip, jelikož toto zařízení člověk potřebuje vždy, když couvá a vždy, když se couvá, tak je zařazená zpátečka. To znamená, že je tento proces na sobě závislý a tudíž fungují společně. Signál je v tom okamžiku zachycen navigačním přístrojem a na displeji tak můžete vidět barevně vše, co se děje za vámi. Barevný obraz před vámi je kvalitní a je velmi podobný tomu, kterého známe z průmyslových kamer při prohlížení na PC. Je skutečně stabilní a také bez šumu. Jas našeho obrazu kamery je tak řízen automaticky v závislosti na času uzávěrky. Za tmy samozřejmě obdržíme pouze černobílý obraz, to dá rozum, ale dostatečně jasný k tomu, abyste mohli v klidu a bezpečí couvat. Obavy a strach tedy již nebudou na místě.

Taky dobrá humoreska, že? A za takovéto antiperly českého slovosledu chtějí jejich pachatelé 400 korun českých...
Pozn.: Ale ta klíčová slova – klobouk, klobouček, hučka... kamera, kamerka... – tam jsou, nebo ne?! Váš web bude ve vyhledávačích suverénně první, takže na něj přijde hodně hledačů kloboučíčků a kamereček. Bohužel pro vás tito lidé vzápětí odejdou, neboť si chtěli koupit klobouk (kameru) a zjistili, že se nachází na oficiálních stránkách léčebny v Bohnicích.

(pokračování)

Žádné komentáře:

Okomentovat