středa 25. července 2018

ZA HLOUPOST SE PLATÍ...













A platit prý má stát!

Je nezpochybnitelným faktem, že lidé, kteří se nechali zlákat pyramidovou hrou s názvem H-System, si za svou dnešní situaci mohou sami. Normálně uvažující člověk přece dobrovolně neodevzdá své celoživotní úspory individuu, které slibuje něco, co očividně nemůže splnit. Přesto se takových naivků našel celý tisíc a někteří z nich do zkrachovalé pyramidy nacpali další peníze, když na hrubých stavbách, patřících v té době už do konkurzní podstaty, pokračovali na vlastní pěst. Nyní se prohlašují za oběti jakési tajemné mafie či dokonce státu, který má podle nich povinnnost je za jejich prostoduchost odškodnit. Samozřejmě z peněz nás ostatních, kteří jsme se řídili zdravým selským rozumem, panu Smetkovi neuvěřili a do H-Systemového letadla nenastoupili. Za to teď máme být po zásluze potrestáni tím, že budeme ze svých daní sanovat finanční ztrátu hlupáků, kteří naletěli na vějičku levného bydlení a pořádně se spálili.
Těch případů bylo přece tolik! Třeba Futurum aurum – tak nějak se to tehdy jmenovalo – s chytlavým sloganem Odpovědnost za každou korunu. A garantovaným úrokem kolem 35 %. Těch nemyslících troubů, kteří tam nacpali miliony a pak se divili, tenkrát také nebylo málo. A i oni rozhořčeně vyzývali stát, aby jim peníze, které vyhodili oknem, co nejrycheji vrátil. Klienti všech možných podivných kampeliček a od pohledu neseriózních bank chtěli své peníze rovněž zpět a tak bychom mohli pokračovat. Opravdu je ale povinností státu platit lidem za jejich blbost?
Všichni ti oklamaní H-Systemáci dnes sice srdceryvně pláčou, ovšem na nesprávném hrobě. Skutečnost, že jim v jejich nářcích vydatně sekundují politici, nic nemění na tom, že soud rozhodl správně. V diskuzích k tomuto tématu se objevují nejrůznější stanoviska, těch věcných je naprostá menšina. Dávám zcela za pravdu názoru, že rozhodující je přece to, na koho jsou zmíněné nemovitosti zaregistrovány na příslušném katastrálním úřadě. Odpověď na tuto jednoduchou otázku všechny spory okamžitě vyřeší.
Je ovšem možné (a podle řady indicií i pravděpodobné), že někteří se právě tohoto bojí. Kdo? Nejspíše ti, komu domy, v nichž bydlí, podle záznamu v katastru nemovitostí nepatří...       






1 komentář:

  1. Sociální obchodování spočívá v otevření trhů pro každého. Na eToro se můžete spojit, obchodvat a sdílet znalosti s miliony obchodníků a investorů. Navíc můžete kopírovat obchodní rozhodnutí obchodníků, kteří odpovídají vaší strategii. Registrujte se nyní a získejte chytřejší obchodní rozhodnutí využitím rozumu našich obchodníků s nejlepšími výsledky.

    Přidejte se k úspěšným - Spojte se s více než 4,000,000 investorů a obchodníků ze 170 zemí

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdpovědětVymazat