pondělí 11. června 2018

STĚHOVÁNÍ AFRIKY DO EVROPY SE ZADRHLO?!

Alod

Moc tomu nevěřím – charitativní zločinci si na své prachy šáhnout nenechají!

Nedělám si velké iluze. Naděje, že loď s migranty se obrátí, zamíří k libyjským břehům, kde budou vysazeni, je mizivá. Vždyť by se tím vytvořil precedens a bylo by veta po finančně tak výhodném „zachraňování nešťastníků“ a jejich bleskových převozech do vytoužené Itálie. O takový skvělý kšeft se přece ty zločin... tedy charitativní organizace nenechají připravit!
Bude to tedy nejspíš tak, že několik lidí na té lodi náhle onemocní a jejich „prudce se zhoršující zdravotní stav“ vyvolá emocionální vlnu nenávisti vůči Itálii, která je tak necitelná k lidskému utrpení (o to se uvědomělí novináří s radostí postarají). Ostatně s eventualitou, že jednou dojde Italům v souvislosti s pašováním Afričanů do jejich země trpělivost, Sorosovy nezis... tedy ziskovky dávno počítají a z tohoto důvodu se sichrují tím, že pokaždé dají na palubu pár děcek, starců nad hrobem či těhotných žen. A ať si pak někdo zkusí bránit těmto ve vylodění! Neřekl snad sám papež, že Evropa má povinnost postarat se o každého, kdo u jejích břehů hledá pomoc a naději na důstojný život?
Italský ministr to tedy zkusil. Uvidíme, jak dlouho mu jeho odvaha vydrží. Chci samozřejmě věřit, že je to chlap s koulemi a nedá se. Ale také vím, že doposud žádný, kdo se vzepřel organizovanému zločinu, který na převozu statisíců migrantů pohádkově vydělává, neskončil dobře.
Navíc není čas na nějaká zdržení – těch 600 „vylovenců“ je třeba co nejrychleji vysadit, protože u břehů Libye se už topí další a lodě se, panečku, musí hodně rychle otáčet, aby tu Afriku přestěhovaly do Evropy v termínu. Soros má rád, když se normy plní na 110 %!

1 komentář: