pondělí 10. prosince 2018

BIS PLÁČE DOBŘE, ALE NA ŠPATNÉM HROBĚ...












Panslavismus vadí a muslimský fundamentalismus ne?

Z výroční zprávy Bezpečnostní a informační služby je zřejmé, že její příslušníci mimo jiné pečlivě sledují i to, jak probíhá výuka na českých základních školách. Upozorňují na nebezpečí ruské propagandy, které jsou děti vystaveny v hodinách dějepisu a literatury při seznamování se s panslavistickými idejemi českých národních buditelů. To se mi zdá poněkud přitažené za vlasy, protože si neumím představit, jak by např. Křest svatého Vladimíra od Karla Havlíčka Borovského mohl v žácích vzbudit lásku k Putinovi. Pokud chce ale BIS i nadále kontrolovat školní osnovy, jeden tip, kam zaměřit pozornost, bych pro ni měl.
Mnohé české školy jsou zapojeny do aktivit spojených s tzv. výměnnými pobyty, kdy k nám přijíždějí zahraniční studenti, aby naše děti seznámili s kulturním a náboženským prostředím ve své vlasti. To zní neškodně a dokonce sympaticky, ovšem pouze do chvíle, než se podíváme na konkrétní příklady, z nichž tu chci uvést dva.

Do jedné brněnské základní školy zavítal před časem údajný student z Dánska jménem Rushdi.


















O Dánsku ale řeč nebyla. Namísto toho Rushdi pověsil na tabuli syrskou vlajku, dětem dal na hlavy hidžáb a naučil je, jak se jmenují po arabsky...

V jiné jihomoravské škole to bylo podobné.












To je Busra, třiadvacetiletá Turkyně, která si oblékla muslimský oděv a patrně velmi poutavě vyprávěla o kráse a vznešnosti islámu, protože jedna ze školaček na její vystoupení reagovala následovně:
"Hodně lidí má špatný názor na muslimy, ale Busra nás přesvědčila o opaku. Je velmi milá a vtipná a myslím, že tak působila na všechny. Naučila nás i jejich tanec, u kterého jsme se všichni nasmáli."

Nechci samozřejmě lidem z Bezpečnostní a informační služby radit, co mají, nebo nemají dělat, určitě jsou to odborníci, kteří sami nejlépe vědí, kdo má největší zájem na destabilizaci politické a společenské situace v České republice. Jen mě napadá, zda by se při monitorování vlivu hybridních hrozeb na naše školou povinná dítka spíše než na škodlivost četby Dostojevského, Čechova, Tolstého a jiných klasiků ruské literatury neměla upnout pozornost na lidi jako jsou Rushdi a Busra. A hlavně na organizace, které je školí a následně vysílají šířit prorokovu víru... 





 

Žádné komentáře:

Okomentovat