čtvrtek 1. února 2018

POLITICKÉ ŠKOLENÍ VENKOVA VČERA A DNES...

Asorosovamladez_2

Uvědomělá mládež vs. hloupí venkované...   

Domníval jsem se, že jde o klasický příklad fake news či poplašné zprávy, vymyšlené a vypuštěné do světa sociálních sítí nějakým vtipálkem. A myslím si to dosud, protože je to tak neuvěřitelné, že tomu nevěřím ani nyní, když to mám takříkajíc černé na bílém na nejrůznějších zpravodajských serverech...
Chápu ty, kterým se po prohře Jiřího Drahoše zhroutil svět. Hysterie kolem prezidentské volby spojená s barvitým vykreslováním apokalyptických hrůz, jež nás čekají a neminou v případě Zemanova vítězství, opravdu mohla psychicky labilnější jedince vést k přesvědčení, že je vše ztraceno a naše země bude v nejbližších dnech obsazena spojeneckými armádami Čínské lidové republiky a Ruské federace. Když se ukázalo, že ozbrojené síly obou velmocí nic takového nemají v úmyslu, situace se trochu zklidnila, ne však natolik, aby v myslích některých aktivistických exponentů ve vrcholných pozicích státního aparátu nedošlo ke zkratovitému myšlenkovému excesu, totožnému s tím, který se projevoval u komunistických funkcionářů v tzv. padesátých letech. Jestliže lidé na vesnicích nesdílejí politiku Strany a dál setrvávají na svých reakčních názorech, je nutné je přesvědčit, že všechno, co KSČ v čele se soudruhem Gottwaldem dělá, je k jejich prospěchu!
Tak nějak soudruzi přemýšleli a následně naše vesnice zaplavili tisíce mladých nadšenců se stranickou knížkou v kapse a Rudým právem v podpaží, aby svojí osvětovou prací vytrhli venkov z temna zpátečnictví a přeměnili sedláky na uvědomělé členy Jednotných zemědělských družstev. Dodejme, že tyto akce nepřinesly kýžený výsledek a komunisté se raději vrátili k osvědčené taktice teroru, rozkulačování a monstrprocesů.
Jak už jsem zmínil, moc tomu nevěřím a stále si myslím, že jde o dezinformaci. Jak by totiž mohl rektor univerzity přijít na takovou hovadinu, že začne posílat studenty na venkov, aby tam lidem vysvětlovali blahodárnou politiku Evropské unie, upozorňovali na hybridní hrozby z Východu, rozptylovali obavy z migrantské krize a svým mladistvým entuziasmem šířili v mimopražských částech země optimismus a pozitivní náladu. A to všechno jen proto, aby už příště nedošlo k tomu, že establishmentem stvořený a Českou televizí protěžovaný prezidentský kandidát prohraje s nějakým Zemanem či Okamurou.
Jinak ovšem proti těm spanilým jízdám mladých pražských eurohujerů mezi zaostalé venkovany nic nemám. Naopak – vidím v tom jedinečnou příležitost, jak se kavárenská zlatá mládež může seznámit s životem normálních lidí. Možná si pak někteří z nich řeknou, že svět asi opravdu není černobílý a třeba i začnou přemýšlet nad tím, zda to, co jim cpou do hlav na vysokých školách humanitního zaměření, není trochu (nebo i hodně) „ujeté“...
Takže ano – městská mládeži, vzhůru na venkov!

1 komentář: