pondělí 8. května 2017

MINISTRYNĚ ŠKOLSTVÍ ZMIZELA!

Aaa

Paní Kateřina Valachová je ženou, která velmi usilovně, obětavě a bez ohledu na čas spravuje své facebookové stránky. Je schopna na ně umístit i několik zpráv denně, informovat čtenáře o všem, co právě dělá, kam zrovna zavítala na návštěvu, s kým se setkala či jaký si pořídila nový účes, takže je všem jasné, že práce ministryně školství je velice náročná a vyžaduje si celého člověka. Například dne 2. května 2017 nás seznámila hned se šesti takovými akcemi, jichž se zúčastnila a i předtím byla její facebooková aktivita nadprůměrná.
Proč zmiňuji právě 2. květen? Důvod je prostý – od tohoto data se totiž paní Kateřina nečekaně odmlčela a již týden (!) nám o sobě nepodala žádnou zprávu, což je v její facebookové minulosti věc naprosto nevídaná. Stručně řečeno – nic takového se ještě nikdy nestalo!
Mezi jejími fanoušky a fanynkami to pochopitelně vyvolává značnou nervozitu, která se stupňuje s každým dalším dnem, kdy od své oblíbenkyně marně čekají nějakou zprávu. Co se s paní ministryní stalo? Proč již více jak týden zůstává její facebooková stránka podivně hluchá? To už jí my, její věrní, nestojíme ani za pár řádků?
A tak se i já ptám – nevíte, vážení čtenáři, co za tím vším může být? Kam paní Kateřina tak záhadně a nečekaně zmizela? Proč její facebook osiřel?
Za každou informaci vedoucí k zodpovězení některé z těchto otázek předem děkuje její zarmoucený fan klub.

PS: Shodou okolností se na facebooku od 2. května odmlčela i náměstkyně a velmi blízká přítelkyně paní Valachové Simona Kratochvílová. V jejím případě ji však omlouvá fakt, že byla vzata do vyšetřovací vazby...

PPS: Mlčení paní Valachové ostře kontrastuje s množstvím otázek, na jejichž zodpovězení marně čekají návštěvníci jejích stránek. Dvě ukázky za všechny:

„Už tři dny žádný příspěvek, žádná samochvála, žádná optimistická fotografie - mnohé vaše příspěvky bychom jistě oželeli, nyní ty podstatné postrádáme. Paní ministryně, žádám vás za 1. o objasnění pracovní náplně pana Karla Březiny, za kterou byl z veřejných prostředků poměrně štědře (a jak to tak vypadá také za nic) odměňován, 2. o vyjádření se ke kauze vaší (nyní již bývalé) náměstkyně Simony Kratochvílové a dotačních programů pro sport, 3. o vyvození vlastní zodpovědnosti v situaci, kdy je zřejmé, že na úřadu, který řídíte, panuje podle všech známek značný binec. Děkuji.“

„Tři Vaši vysocí úředníci jsou obvinění z korupce a různých podvodů. Vážená paní ministryně Kateřino Valachová, je to Vaše selhání při sestavování Vašeho týmu - měla byste okamžitě zaujmout jednoznačné stanovisko!!!“

PPPS: Tak paní ministryně se našla! Po sedmi dnech facebookového půstu konečně promluvila k národu – ano, byl to těžký týden, policie prohledávala ministerstvo, kámoška Simča je ve vazbě, situace je velmi vážná, ale moje demise? Copak k ní mám nějaký důvod?

PPPPS: Dobrá zpráva nakonec – Kateřina přece jen balí kufry (špatná zpráva je, že se tak stane až k 31. květnu). Aspoň tedy doufám – jak známo, u ČSSD můžete v úterý odpoledne něco říct a ve středu ráno tvrdit pravý opak. Důvod demise paní ministryně je taktéž podivný, ba přímo sociáldemagogický – odchází kvůli Babišovi, nikoli proto, že Simču odvedli v klepetech...

Žádné komentáře:

Okomentovat