středa 10. května 2017

CHTĚLI ODDĚLAT BABIŠE A ZLIKVIDOVALI SAMI SEBE!

Cssdzenahrobnik_2

Schůze Poslanecké sněmovny, svolaná kvůli údajným podezřením z nedemokratických praktik Andreje Babiše, skončila naprostým fiaskem těch, kdo ji iniciovali. Politici ČSSD, ODS, TOP 09 a KDU-ČSL, kteří přistupovali k mikrofonu a předháněli se v používání patetických slov o ohrožení svobody a demokracie ve snaze trumfnout jeden druhého v tom, kdo té špíny na Babiše nakydá víc, nakonec splakali nad výdělkem. Před zraky televizních diváků se totiž tento podivný antibabišovský spolek totálně zesměšnil a tváří v tvář voličům ukázal, kdo je ve skutečnosti největším nebezpečím pro demokracii v naší zemi.
Příznačné bylo už to, že se neřešily korunové dluhopisy, kterými si prý Babiš zákonně, ale „neeticky“ pomohl k nižším daním (zajímavé – jednáte podle zákona a musíte se za to zodpovídat). Místo toho se řeč takřka výhradně točila kolem tzv. nahrávek (amatérsky zfušovaného slepence sestříhaných vět bez jakékoliv výpovědní hodnoty), jejichž pořízení sice všichni odsuzovali, o nichž však přesto hovořili jako o nezpochybnitelném důkazu Babišovy prohnanosti a nebezpečnosti. Jaký rozdíl ve srovnání s kauzou uniklých emailů Bohuslava Sobotky! Tehdy se obsahem premiérových (autentických!) emailů nikdo nezabýval, všichni prolévali krokodýlí slzy pouze nad počínáním hackerů, kteří odhalili skandální počínání ČSSD, jež mimo jiné manipulovala veřejným míněním či zasahovala do volby ředitele Českého rozhlasu.
Jednání vystrašených protibabišovských poslanců měly podpořit dlouho dopředu avizované statisícové demonstrace po celé zemi, k velkému zklamání organizátorů se však ukázalo, že jsou typickými generály bez vojska. Onen „rozhořčený národ, odsuzující Babiše a Zemana“, se scvrkl na pár tisícovek lidí, takže žádný Majdan se nekonal.
Zoufalí kalousci dělají sobotkovské věci. Mediální „výkony“ poslanců ČSSD, TOP 09, ODS a KDU-ČSL, které včera po celé odpoledne předváděli, budou mít za následek pouze to, že ANO s přehledem vyhraje příští volby a Babiš se stane premiérem.
Parta pseudopolitických neumětelů tak dosáhla přesně opačného výsledku, než jaký zamýšlela.

Žádné komentáře:

Okomentovat