čtvrtek 27. dubna 2017

SOBOTKOVY VÝHRŮŽKY JSOU PRO BABIŠE DAREM Z NEBES!

Babis_2

Nevím, zda jde o nějaký mozkový zkrat či jednání v afektu, ale to, co Sobotka právě předvádí ve své estrádě s názvem „Jak jsem se konečně rozhodl spáchat harakiri“, je neuvěřitelné. Přihrát Babišovi na smeč opravdu nemohl lépe! Andrej má nyní v rukách všechny trumfy a svou novou roli mučedníka, do níž ho Slávek tak sobotkovsky pitomě naaranžoval, si užívá na plné pecky. Fotky s papundeklovými krabicemi, v nichž si odnáší propriety ze své ministerské kanceláře, zaplnily facebook a vůdcovi věrní se okamžitě dostali do varu. Bureš si za pár let stihl vychovat tři miliony tvorů, smyslem jejichž životů jsou koblihy všeho druhu a škodolibé radost, že špatně se nevede jenom jim, ale všem bez rozdílu.
Tito panelákoví hltači televizních seriálů, které si každý režim hýčkal jako ty nejblbější a tudíž nejposlušnější užitečné idioty, jichž ale nikdy nebylo tolik, aby mohli mít nějaký zásadnější vliv na politiku, náhle pocítili, že je jich ve skutečnosti hodně a pod vlajkou Agrofertu se mohou sjednotit do ANA. Lepší konstelaci si slovenský bača pro své stádo českých ovcí nemohl přát.
Myslíte, že si Slávek troufne Babiše odvolat? To, co je Andrej zač, se přece ví už roky, tak proč najednou zrovna teď ty chlapácké řeči slabošského premiéra, že s takovým člověkem nechce mít nic společného. Vždyť to s ním táhl tři a půl roku a vždycky se nakonec domluvili, pokaždé se ukázalo, že jejich „nesmiřitelné rozepře“ nejsou ničím jiným než divadýlkem pro veřejnost, majícím vyvolat dojem, jak to mezi oběma skřípe, zatímco si vzájemně hráli do karet. Máslo na hlavě totiž mají oba, i o „čistého“ Slávka by se přece mohla za jiné politické konfigurace začít zajímat policie (OKD, byt za poslanecké náhrady...), i on má co vysvětlovat, byť to (zatím!) po něm nikdo nechce.
Sobotka tedy pojal rozhodnutí, že svou kašpárkovskou roli sehraje až do hořkého konce. Tím prakticky na stříbrné míse odevzdává zemi do Babišových rukou, což mu očividně nedochází. To, čím Andrejovi vyhrožuje, je totiž pro oligarchu tím nejlepším dárkem. Odvolání z funkce ministra by pro něj kromě aureoly mučedníka nalajnovalo ideální hřiště pro další změnu demokratických pravidel tak, aby tu na konci zápasu zůstalo jen jedno mužstvo s názvem Agročeská republika.
Především však Andy ví, že několikamilionová tlupa babišovců, co by v případě výzvy svého fýrera vyšla do ulic, je dostatečným argumentem pro to, aby Slávek po pěti minutách své silácké mediální slávy opět zalezl pod zem...

Žádné komentáře:

Okomentovat