pondělí 24. dubna 2017

OPRAVDU SI NA NĚHO NIKDO NETROUFNE?!

Aabab

Kdyby se jednalo o někoho jiného, méně (mezi místním lumpenproletariátem) zbožňovaného a především ne tak pohádkově bohatého, určitě by už měl na krku ne jedno, ale hned několik obvinění. Pravděpodobně by také skončil ve vazbě, protože riziko útěku či ovlivňování svědků by jasně hovořilo v jeho neprospěch.
Ovšem Spravedlnost, která je vyobrazována se zavázanýma očima, což má symbolizovat její nestrannost, má v České republice ta kukadla nejen otevřená, ale přímo vyboulená. Div jí nevypadnou z důlků! To proto, aby dobře viděla a chránila ty, kteří jsou mezi rovnými ti rovnější, hlavně však aby dohlížela na trestní nenapadnutelnost pana Nejrovnějšího, co stojí nad všemi paragrafy a jemuž nikdo nesmí zkřivit vlásek na hlavě. Když má zkrátka někdo miliardy, přijde spravedlnost zkrátka. A pokud má dytyčný pětatřicetiprocentní volební preference, tak to stáhne ocas mezi nohy i vrchní stádní nástupce.Takže – žádné padni komu padni. A už vůbec ne, že zákon platí pro všechny. Jó, holenkové, na takové řečičky zapomeňte a hezky ohýbejte hřbet před soudruhem Kapitalistou, co mu každý třetí z vás dá na podzim hlas ve volbách za to, že devastuje česká pole řepkou a krmí nás svými bioproduktovými umělohmotninami.
Aha – že vy, pane Kobliho, pro něj hlasovat nebudete? A vy, paní Krokodýlová, ve svém okolí neznáte nikoho, kdo by mu skočil na kostelecké uzeniny? No tak sláva! To ty předvolební průzkumy asi pěkně lžou, co? Ale opravdu vám ty zásady vydrží? Skutečně se nakonec nedáte zlákat na rozmražený makovec nebo balónek s logem ANO pro vaše roztomilé vnoučátko? Skvělé! Takže žádné slavné vítězství, premiérské křeslo a neomezené vládnutí nad blbými Čehúňmi! Nad řepkovými poli se konečně blýská a nad agrofernetovými farmami a reprodukčními klinikami (to jste nevěděli, že on reprodukuje i lidi?) hromy divo bijú. Toho bohdá nebude, aby Čechům vládl nějaký Slovák, Husák, Bilak nebo Buriš!
Andy ovšem cítí, že mu teče do bot, proto ten sobáš s Mončou. To by v tom byl čert, aby tu slávu, co o ní budou psát všechny jeho noviny měsíc před a půl roku po ní, ti pražští Pepíci a moravští Honzové neobrečeli a dojatýma rukama správný lístek do urny nevhodili!
Ale kdo ví, možná, že se nakonec Řepkový boss přepočítá, protože těm vystrašeným orgánům činným v trestním řízení, co se ho bojí klepnout přes prsty, je už ta jejich strašpytelnost přece jen trapná, protože jinému na jeho místě by už dávno naklapli klepeta. Jakýsi úřad prý začal zkoumat, jestli se Buriš nedopustil přestupku při optimalizování daní. Samozřejmě, na Čapí hnízdo si zatím nikdo netroufá, ale i tato první vlaštovka může spustit lavinu, z pod níž se pan Velkomožný už nevyhrabe.
V každém případě – ta hrůza z Babiše, z jeho miliard peněz a milionů přicmrndávačů, snad už přece jen u policie a státních zástupců není tak hrůzostrašná, jako byla ještě nedávno. Třeba si nakonec někdo z nich dodá odvahy a začne konat. Tak, jak mu to ukládá zákon.
Co myslíte, vážení čtenáři, skončí ten člověk v teplákách, nebo ne?

Žádné komentáře:

Okomentovat