neděle 21. října 2018

ŽÁDNÝ BREXIT NEBUDE, BRITÁNIE ZŮSTANE V EU!












„Vyjednávání“ o Brexitu je jen zástěrkou pro to, aby k němu nedošlo...

Tvrdý Brexit vs. měkký Brexit, EU a Británie se dohodly vs. dohoda stále v nedohlednu, žádné další referendum vs. Britové chtějí znovu hlasovat... Také jste si všimli těch rozporuplných a mnohdy naprosto odlišných interpretací všeho, co je spojeno s odchodem Velké Británie z Evropské unie? Něco mně říká, že tady s největší pravděpodobností nepůjde o nic jiného než o mazanou snahu obejít výsledek hlasování, vypsat nové referendum a spoléhat na to, že lidé se (po důkladném mainstreamovém brainwashingu) napodruhé rozhodnou „správně“.
Jak známo, Theresa Mayová vždy byla proti Brexitu. Jestliže dnes do omrzení omílá mantru o tom, že je nutné respektovat výsledek demokratického hlasování a kategoricky odmítá nový plebiscit, pak se jako první logické vysvětlení samozřejmě může nabízet, že britská premiérka prostě tváří v tvář realitě změnila svůj dřívější prounijní postoj. Když se ale podíváme na způsob, jakým vede vyjednávání, pak člověk nemusí být zrovna jasnovidec, aby si všiml, že tady „něco nehraje“.
Mayová na jedné straně hraje roli „železné lady“, která chce pro svoji zemi vyjednat ty nejlepší možné podmínky a za tímto účelem vytrvale přichází s naprosto zmatenými, neakceptovatelnými návrhy. Evropská unie je stejně kategoricky odmítá, čímž obě strany získávají čas, aby se celé dva roky mohlo „jednat“ bez relevantního výsledku. Mezitím se stále častěji mluví o tzv. „tvrdém“ Brexitu, který nastoupí v případě, že k žádné dohodě nedojde, přičemž veřejné mínění je masírováno vizemi katastrofických scénářů, jaké to prý bude mít na ekonomiku. Jinými slovy – přes všechny řeči o respektování „vůle lidu“ se připravuje půda pro nové referendum.
Je jasné, že až vývoj dospěje do tohoto stádia, Theresa Mayová už premiérkou nebude. Jisté je ale také to, že ona se ráda „obětuje“, když výměnou za její rezignaci bude setrvání Velké Británie v Evropské unii. Vždyť o to jí po celou dobu přece šlo!
Ostatně – na tento scénář jsou lidé na britských ostrovech již pozvolna připravováni. V mainstreamových médiích se tam začínají objevovat první spekulace „z nejmenovaných, ale dobře informovaných zdrojů“, že Theresa Mayová do konce roku ve své funkci skončí...
Dejte na má slova – žádný Brexit nakonec nebude!     

Žádné komentáře:

Okomentovat