pátek 23. června 2017

„ČESKÁ TELEVIZE“ aneb VZHŮRU DO NOVÉ TOTALITY!

Nemyslete – Česká televize to udělá za vás!

Čtyřdílný dokumentární cyklus Olivera Stonea o Vladimíru Putinovi byl velkolepým diváckým zážitkem pro každého, kdo si ještě uchoval zdravý rozum a nepodlehl antiruské propagandě, která v našich mainstreamových médiích dosáhla intenzity, v polistopadové době dosud nevídané. Reakce především tzv. České televize je mimo jiné smutným důkazem toho, že se vracíme do doby totality, kdy lidem bylo odepíráno utvářet si vlastní názor a všechny informace se k nim dostávaly teprve poté, co byly pečlivě předžvýkány komunistickými ideology. A právě po takovémto typu zpravodajství je dnes z úst současných veřejnoprávních manipulátorů voláno.
Proč vlastně tolik vášní kvůli dokumentárnímu pořadu? Je zřejmé, že důvodem zde byl Putin, resp. fakt, že názory a postoje ruského prezidenta se k českému divákovi dostaly přímo, tj. bez cenzurních zásahů a tzv. vysvětlující diskuse pečlivě vybraných rusofobních komentátorů. Tím je ovšem výše zmíněná otázka zodpovězena jen částečně. Vždyť „proputinovští“ diváci se v pořadu dozvěděli de facto pouze to, co již dávno věděli, zatímco ti „protiputinovští“ na jeho základě svůj negativní názor na Vladimíra Putina patrně nezměnili. Proč tedy tolik sluníčkářského křiku, hraničícího s hysterií? Proč se „Česká televize“ neváhala v přímém přenosu zesměšnit před celým národem, když pomocí primitivních pseudoargumentů kydala špínu na Primu?
Důvod je ten, že mnoho lidí (možná i většina) u nás dosud nemá na Putina a jeho politiku jednoznačný názor a když se zpětně vrátíme k oné naprosto neadekvátní reakci ČT, je evidentní, že právě na tuto skupinu byla cílena. Strach z toho, že po zhlédnutí Stoneova dokumentu by se tito lidé mohli vymanit z vlivu oficiálních médií je zkrátka tak velký, že antiputinovským štváčům zatemnil rozum.Jiná otázka je, zda tento výpadek rozumu byl pouze chvilkový, nebo se jedná spíše o dlouhodobý stav bez reálné vyhlídky na nějaké zlepšení.
Obávám se, že blíže pravdě je druhá varianta – kdybych měl použít lékařské terminologie, pak je „Česká televize“ beznadějným případem, udržovaným ve vegetativním stavu jen díky obrovským dávkám koncesionářských poplatků...

Žádné komentáře:

Okomentovat