pondělí 13. ledna 2020

CHYTÁNÍ ZA SLOVÍČKO (2)



































Ahoj, Zuzko,
na světě to už tak chodí, že různí lidé mají různé názory a ve svobodné společnosti by neměli být kvůli nim ostouzeni a šikanováni. Např. Ty máš plné právo nesouhlasit s Petrem Hamplem v otázkách migrace, islámu a eurounijní politiky a v demokratické diskuzi obhajovat své postoje. Zároveň si však myslím, že nemáš žádnou kompetenci k tomu, abys rozhodovala, kde ten který člověk smí, resp. nesmí své myšlenky publikovat. Takové počínání je nejen ubohé a zavrženíhodné, ale především navýsost antidemokratické, pokud ne přímo totalitní.
Jsi mladá a máš před sebou celý život. Nikde není napsáno, že současný Babišův režim, díky němuž jsi to dotáhla až na ředitelku Multikulturního centra Praha, tu bude na věky. Může se stát, že v budoucnu nějaká nová vláda zruší politické neziskovky a třeba bude volat k morální a možná i trestní odpovědnosti ty, kteří dnes kádrují, udávají a zastrašují své spoluobčany s „nesprávnými“ názory. Určitě si nepřeješ, aby se jednou i Tvé jméno objevilo mezi těmi, která budou lidé vyslovovat s opovržením. Podívej se na paní Válkovou – co ta by dnes dala za to, kdyby mohla nějak uniknout před svou urválkovskou minulostí...
Věřím, že si uvědomíš, na jak špatnou cestu ses vydala a včas ji opustíš.    

2 komentáře:

  1. Politicky korektní neomarxista Hofírek maže komentáře! Pěkně ses kluku ušatá vybarvil. Až se soudruh franstenec z Dobřichovic dostane k moci, tak tě nechá natáhnout na skřipec za potlačování "nesprávných" názorů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marisi, já vyznávám zásadu, že komentáře nemají být anonymní. Ty se za své názory stydíš, že tajíš svou identitu?

      Vymazat