čtvrtek 11. dubna 2019

PRYČ Z EU!












Češi si s cenzurou umí poradit – „závadný“ film si přeposílají emaily!

Naši sluníčkáři mají před nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu důkladně nahnáno, přičemž k jejich nočním můrám přibyla další. Jako by nestačil razantní nástup vlasteneckých a euroskeptických stran napříč kontinentem, který se pochopitelně nemohl neodrazit i na protiunijních náladách v Česku – pracně a s pomocí obrovských finančních zdrojů budovaná image EU jakožto jediného garanta naší svobody a prosperity se nyní hroutí jako domeček z karet díky filmovému dokumentu, vyrobenému víceméně „na koleně“!
O to, aby se snímek s názvem Pryč z EU nedostal k divákům, se měla postarat cenzura, které se v dnešní liberálně-demokratické společnosti sice eufemisticky říká „vyvážené zpravodajství“, princip ovšem zůstává normalizačně-totalitní. Evropu si prostě rozvracet nedáme a s antiunijními a protispolečenskými živly rázně zatočíme – třeba tak, že ten jejich film nepustíme ani na televizní obrazovky, ani do kin. Jenže ouha – lidi jsou koumáci a začali si odkaz na zmíněný dokument přeposílat emaily! 
Mainstreamoví pisálci teď mají z ostudy kabát. Chtě nechtě museli přiznat, že nějaký takový film existuje (což předtím tajili) a navíc se totálně zesměšnili, když oné lidově-emailové tvořivosti přišili nálepku čehosi konspirativního a tudíž nekalého až protistátního. Na otázku, co jim tak strašně vadí na objektivních údajích o podstatě a fungování EU, odpovědět pochopitelně nedokážou.
Je to vskutku kuriózní situace – oslavné ódy na Evropskou unii, unisono a čtyřiadvacet hodin denně zaznívající z rádia a televize, dokáže přetrumfnout krátký filmový dokument, v němž několik lidí řekne opačný názor. Mainstreamová mediální mašinérie se však zadřela z logického důvodu – ti lidé totiž používají zdravý selský rozum a mluví z duše většiny národa...      

Žádné komentáře:

Okomentovat