středa 30. srpna 2017

BABIŠOVI JDE O KEJHÁK!

Aaaaababieanofert

Verťe Andrejovi, súdruzi!

Pokud by to bylo tak, jak Babiš stále tvrdí a policie načasovala jeho obvinění z dotačního podvodu v kauze Čapí hnízdo do doby těsně před volbami záměrně, tak by jí oligarcha měl vlastně poděkovat – aureola mučedníka kolem jeho hlavy mu v očích mnoha voličů jistě přidá na lesku a preference porostou závratným tempem. Proč tedy tolik humbuku, když se nic hrůzostrašného, kvůli čemu by měl Andrej takhle nepříčetně vyvádět, fakticky vůbec nestalo? Kdo včera viděl to televizní varieté dvou nejmocnějších postav hnutí ANO, jejich vyděšené obličeje a potem orosená čela, jistě pochopil, že jim teče do bot víc, než je v rybníku u Čapího hnízda vody.
Prefíkaný slovenský oligarcha samozřejmě dobře ví, že tentokrát už nejde ani o nějaké to procento volebních preferencí, které mu kauza může eventuálně ubrat, ani o poskvrnění sněhobílého mediálního obrazu jánošíkovského hrdiny, po léta budovaného draze placeným marketingovým týmem. Ve hře je mnohem víc, dá se dokonce říct, že všechno – miliardářského bosse dostihla jeho vlastní minulost a teď nad ním visí Damoklův meč v podobě reálné hrozby mnohaletého kriminálu. A ke všemu se ukazuje, že dřívější spolehlivé metody, jak se dostat ze sebevětší šlamastyky, tentokrát asi fungovat nebudou.
Zastrašování a uplácení lze možná praktikovat u jednotlivců a malým skupin, ale nikoli vůči státnímu aparátu jako celku. Říká se, že kobyla, která chcípá, nejvíc kope, a těžko si lze představit názornější ukázku platnosti tohoto přísloví, než jsou zoufalé Babišovy pokusy vymanit se ze stále těsnějšího sevření jasných a nezpochybnitelných důkazů o dotačním podvodu. A tak Andy pořád dokola blábolí o tom, kolik lidí každoročně jeho ekofarmu navštíví, chlubí se desítkami nových pracovních míst, která díky Čapímu hnízdu vznikla a dokonce do omrzení vytahuje svůj největší „trumf“, totiž tvrzení, že stejnou dotaci čerpalo dalších 123 firem, ale stíhán je pouze on! Oligarcha očividně nedokáže pochopit, že by někdo mohl v žádosti o dotaci nešvindlovat, postupovat podle zákona a mít tudíž na ni nárok! Zkrátka – podle sebe soudím tebe jako vyšité...
O druhém muži ANO Jaroslavu Faltýnkovi snad ani není nutné se nějak dlouze rozepisovat. Jeho tvrzení, že policie v žádosti o zbavení poslanecké imunity záměrně zatajila některé skutečnosti, je směšné a jde o klasickou pseudoobrannou reakci člověka, který pochopil, že spadla klec. Faltýnkova křečovitá snaha distancovat se od Babiše a následně si tak vysloužit nižší trest signalizuje, že se již možná připravuje na roli spolupracujícího svědka.
Ať tak či onak, v zápase Babiš vs. Česká republika začal slovenský magnát tahat za kratší konec. A to je po dlouhé době brutální babišizace naší země zpráva pozitivní a radostná!

1 komentář: