čtvrtek 15. března 2018

AŤ SI ČESKOU TELEVIZI PLATÍ TI, KDO SE NA NI DÍVAJÍ!

Aceskatelevize

Tak kopněme do tý bedny – ať panstvo nečeká, že mu budeme dál sypat miliardy z našich daní!

„Spojíme se třeba s čertem, jen když to bude proti kapitalistům!“ Soudruh Gottwald těmto svým upřímným a nedvojsmyslným slovům skutečně dostál – opravdu se spojil se sovětským diktátorem Stalinem a zakroutil u nás demokracii krkem.
„Spojíme se třeba s Českou televizí, jen když to bude proti Zemanovi!“ Toto heslo sice na transparentech během včerejší demonstrace nebylo, ovšem to jen proto, že vůdci zfanatizovaného davu na Václaváku přece jen nechtěli úplně odkrýt karty.
Jinak bylo ale všechno jasné – údajní demokraté se opět odkopali a ukázali celému národu, že akceptovat výsledky svobodných voleb rozhodně nehodlají. A své rozhořčení dali tentokrát najevo způsobem, nad kterým rozum zůstává stát, protože větší absurditu snad ani nelze vymyslet – pod záminkou boje za svobodná média se rozhodli „bránit“ Českou televizi, její „svobodu“ a „nezávislost“. Dokonce obhajovali i koncesionářské poplatky, které ze zákona musíme všichni platit, abychom se večer mohli dívat, jak si veřejnoprávní médium představuje nezávislost a názorovou vyváženost.
Všechno to do sebe zapadá s přesností kousků puzzle. Ti, kteří jsou s vysíláním a hospodařením ČT spokojeni, a to dokonce natolik, že k její obraně neváhají vyjít do ulic a plamennými slovy burcovat proti návratu totality, se včera před veřejností odhalili definitivně. Pseudoumělci, pochybné existence, považující se za „sociology“, „mediální analytiky“ a odborníky na všechno možné spolu s pravidelnými účastníky „debat“ Václava Moravce dobře vědí, že na jiné televizní stanici by si ani neškrtli. Na Kavčích horách si však podávají dveře a v sebezáchovném pudu se tudíž děsí možnosti, že by ČT měla přijít o miliardové dotace od daňových poplatníků – vždyť jsou to přece i jejich peníze.
Ačkoli se o to snaží ze všech sil, na Václavské náměstí zatím nikdy nedostali víc než těch svých pár tisícovek nejhloupějších z hloupých. Teď prý chtějí změnit taktiku a povolat do zbraně školáky. To už je samozřejmě na pováženou, ale všechno zlé může být k něčemu dobré – stále více lidí si začíná říkat, proč vlastně mají České televizi za to, co vysílá, ještě platit? Nebylo by rozumnější a logičtější, kdyby měl každý právo financovat televizní stanice podle svého uvážení?   

Žádné komentáře:

Okomentovat